Tornseglarna kom till Landet idag!

Stora matte jublar, hennes tornseglare har kommit och svirrar med en väldig fart in under takfoten på verkstaden till samma bo som de bott i under alla år – i alla fall 50 år som Stora matte kan minnas! Så nu håller de på att städa sitt bo.

Givetvis har nya generationer tornseglare bytt av varandra, men varje år vid den här tiden kommer det ändå ett par tillbaka till ”sommarstugan” under takpannan högst upp för att häcka. Deras glada ”svirr svirr” är sommarens hälsning!

En tornseglare behöver mycket luft under vingarna och är helt hjälplös om den råkar hamna på marken. Benen är nämligen för korta mot vingarnas längd för att den ska kunna hoppa upp i flykt själv. Hittar du en tornseglare som råkat ”ramla ned” så kan du ge den en snabb och enkel hjälp genom att lyfta upp den – de varken hackar eller klöser utan brukar vara mycket lugna – och kasta den så högt och kraftigt upp i luften som det bara går! Bara den får luft under vingarna så sticker den iväg som en pil!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Tornseglarna kom till Landet idag!”

 1. Dom är jättefina, mamma o pappa på landet en mil utanför Kolsva har räddat många svalor genom att kasta upp dem i luften på detta sätt. Så vackra fåglar!
  Tack Wikki för att du försöker tassa ihop det med Livbojens spar-bössa, då kan vi på Livbojen tassa in mer pengar o på så sätt rädda ännu fler katter och förhindra att flera föds!
  Många kramar och nospussar vi är dig evigt tacksam för att du hjälper oss så mycket på alla olika sätt och vis, när stunden är svår får vi stötta varandra!!!

  1. Nej det är inte så vanligt att man får se dem så nära! Men det händer! Mycket vacker fågel faktiskt! NosPuss Wikki

 2. Åh vad fin! Det är verkligen härligt med djurliv! Jag blev ledsen när jag såg en riktigt omogen t-shirt på en vuxen man idag. Det stod ”Make my day! Skjut en varg!” 🙁 Hur blodtörstiga och hatfulla kan människor vara egentligen?

  1. Mjau den karln hade jag gärna tagit ett jam med! Undrar om han tänkt alls innan han drog på sig en sådan tröja? Pucko… *suck*
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *