Dags att bevaka åskradarn!

Det här är inte någon superbra bild direkt, men den visar hur det kan se ut OM åskan går och man har tassat in på sajten Åskradar som är ett av mina favoritställen att studera väderfenomenet åska via!

Ett annat väl vädrat ställe är EWP (Det står för Extreme Weather Prognosis) som t ex igår var snabba att berätta om när årets första åska som drog in över nordvästra Skåne, och samtidigt började åskmoln bildas i höjd med Kinna och strax väster om Värnamo. Sen kom åskan upp över vår region också och vi hörde några dunder i nattmörkret*.

Så för er som är lite rädda för åskan kan dessa sajter hjälpa till att varna – får man bara en chans att dra ur datorsladden och telefonjacket, så känns det lite bättre! Annars är det väldigt spännande att sitta i fönstret och titta ut på blixtarna!

* Stora matte hade tvätt hängande kvar ute och den blev sjöblöt… Så även klädnypskorgen. *fniss*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Dags att bevaka åskradarn!”

  1. Mjau, vi fick också blött – men det var först tidigt på morgonen strax innan sextiden. Matte flög upp och yrade om saker som skulle dras ur. Jag drog åt mig svansen och somnade om!
   NosPuss Wikki

 1. Syrran satt fast i tåget flera timmar igår kväll pga att en blixt slagit ner i nån elstation eller nåt sånt. Nästan 3 timmar sent kom hon till Skövde . . . 🙁

  1. Hoppsan, så skönt att det inte blixtrade i tåget där hon satt ändå?! *tröstbuff*
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *