De flesta katterna klarade sig på Cat Island!

Nyheter från Japan är både glada – eller tragiska… Husdjurens välbefinnande efter den fruktansvärda tsunamin är inte precis lätt att tillgodose, och sorgliga scener möter räddningsmanskapen som fortfarande tar sig fram genom ödelagda områden: Husdjur som svultit ihjäl instängda i hus, djur som ätit av sina döda kamrater för att överleva… På ett ställe med otäcka bilder läser jag om hur ”Fukushima cat cannibals schock” och blir sorgsen och arg – dessa katter är inte kannibaler, de är bara olyckligt prisgivna åt att försöka överleva…. Längre ned i samma inslag syns bilder med nötkreatur som dött av svält, instängda i sina bås, bilder på skadade men räddade hundar och katter – inget som den känsliga ska titta på! I Fukushima är det dessutom strålningen som hindrar mycket av räddningen – men fortfarande sker lyckliga möten mellan japaner och deras undsatta husdjur!

Äntligen har det också kommit foton och video från Tashirojima, katt-ön:
httpv://www.youtube.com/watch?v=HrlJPiEleGU&feature=player_embedded
I slutet av filmen (Efter 4.25 min ungefär) dyker katterna upp! Bland annat en knubbig svart misse med kort svans… En dräktig hona kanske?

De flesta katter är oskadda och tas om hand så gott det går av öbefolkningen. Förstörelsen är faktiskt inte så stor på denna plats som man först befarade. Problemet har bara varit att kunna ta sig dit över huvud taget på grund av all bråte som fortfarande flyter omkring i farvattnen och i hamnen. Katterna ser lite tufsiga ut men i övrigt välbehållna, och jag kan bara hoppas att JEARS och andra aktörer på plats ordnar så de får dit mat, både till katter och människor, tills fisket kan återupptas.
Katterna fryser åtminstone inte… *suck* Här finns fler vackra men ledsamma bilder av ett Tashirojima med betydligt färre katter än förr. Hoppet är att de saknade katterna har sökt sig till högre liggande mark tillfälligt, men det känns inte särskilt troligt. Den här filmen förefaller vara från innan tsunamin:
httpv://www.youtube.com/watch?v=jEPO0lr9qe8&feature=player_embedded

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “De flesta katterna klarade sig på Cat Island!”

 1. Mjau, tårar och glädje blev det för mig och matte när vi tittade in här. Glädjen blev att se att en del katter fanns kvar och det såg så fina ut, kurr kurr.

  Mjau, så fruktansvärt en del andra bilder och filmklippen var,. Burr så ont det gjorde att se det. Mjau, stackars dessa små.

  Ha en fin dag, NosPuss!

  1. Mjau, man gråter med dem… Vi kan bara inte föreställa oss förödelsen, tänker jag. Men gläds åt varje räddad katt. Läste på en sajt att det just nu finns ca 1700 räddade hundar och katter, vars ägare man inte hittat. Vilken sorg…
   NosPuss Wikki

  1. Mjau, sedan kan det ju ligga i japanernas förtjusning i bobtailkatter också – att just dessa stumpy- och rumpykatter vill man ha?! Söta var de ju, men såg så tufsiga ut, inte alls så friska och fräscha som man kunde önska! Undrar just hur de mår egentligen!
   NosPuss Wikki

 2. Lidandet verkar vara en konstant del av tillvaron här på jorden. Men varför vissa drabbas så hårt och andra inte alls kan man undra. Stackars alla som inte klarade sig och stackars de som förlorat sina hem. Så sorgligt. Hoppas, hoppas att alla räddade hittar nya mattar och hussar.
  Kramar och tassklappar

  1. Mjau, jag hoppas att de människor som mist sina husdjur kan ta hand om de husdjur som mist sina människor…. *sniff*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *