Egenmäktigt förfarande samt ren DUMHET?!

Vems katt var det som Janina Folke med uppenbarligen gott samvete (?) helt enkelt ”flyttade” genom att köra med den till ett annat bostadsområde och släppa den – för att hon själv inte ville ha den omkring sitt hem?!!

Jag läser i lokaltidningen Hässleholm artikeln som beskriver hennes horribla handlande ” i januari så kom en katt som vi kallade ”Pricken” och det gick inte att skrämma bort honom. När han hade vält ner allt porslinet i köket, slickat frukostskålarna och sedan kissat ner både huset och familjens bil fick Janina nog. Hon fångade in katten med mat och körde iväg honom till ett område utanför Röstånga där det finns hus och barn” – människan tog alltså och gjorde precis det hon själv råkat ut för – dumpade en katt hos nån annan! Och är t o m självgod nog att gå ut i tidningen och berömma sitt handlande?!!!

Inte nog med att det är egenmäktigt förfarande, det är dumhet och rent djurplågeri!

Katten ”Pricken” kastades ut i en främmande miljö, och vem vet om han har en ägare som saknar honom? Janina ”försökte” ringa Katthjälpen i Eslöv men fick ingen kontakt – ja, då försöker man väl igen eller åker dit tills man FÅR kontakt, hur lamt som helst kan man ju bara inte ge upp efter ett försök? Det ursäktar inte resten av hennes handlande – tanken att slänga ut katten i skogen, som dock en bekant avstyrde, tyvärr inte av omtanke om katten utan om faunan i skogen…

Kan jag få bita och klösa dessa personer? Även om jag inte tror att det hjälper? *djup suck*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

14 reaktioner till “Egenmäktigt förfarande samt ren DUMHET?!”

 1. Sitter och häpnar efter att ha läst artikeln. Vad är det för människor? Dels Janina, dels reportern som tycker att detta måste vi skriva (tipsa?) om.
  ”körde iväg honom till ett område där det finns hus och barn”….
  Vi önskar SÅ att vi – åtminstone – kunde åka till Södertälje Katthem idag och delta i Liljas PROTESTMÖTE.

  1. Mjau, vi får skicka supportmail och stödkurr till Lilja och hennes kompisar i alla fall, och instämma i protestropen!
   NosPuss Wikki

 2. Du får gärna både klösa och bita dem för mig! Fast de smakar säkert både illa och har en massa konstiga bakterier som du kan få, för inte kan såna tvåbeningar vara friska…
  *fräääääs*

  1. Mjau, man ska akta sig för att bitas. Räcker med dumma fästingen som bitit mig under hakan! *suck*
   NosPuss Wikki

 3. Husse undrar om det inte går att anmäla händelsen. För att så där får man väl ändå inte göra, även om det ”bara är en katt”? Suckjam…

  1. Mjau, jag har förhoppningsvis på omvägar en kontakt som kan ta tag i detta — som finns på ort och ställle…
   Nej precis – så där får man faktiskt INTE göra!
   NosPuss Wikki

 4. Men snälla nån! Har människan inget samvete överhuvudtaget? Empati? Sådär gör man inte. Har man problem med en katt tar man reda på om det finns en ägare först (ifall katten är märkt, har halsband, man kan sätta upp anslag etc). Sedan kontaktar man djurhem för hjälp! När det dök upp en katt hos min moster så gjorde vi exakt så. Katten hade ingen ägare (iaf ingen som iddes höra av sig) så den blev omplacerad och har det bra nu.

  1. Mjau, man kan vara duktig och göra precis på det föredömliga sätt som ni gjorde – då har kattägaren en chans att hitta sin misse. Men man ska INTE göra som den här personen i Ramlösa… *suck*
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *