Hur har Hills tänkt?


I senaste numret av Kattliv finns på sid 9 en helsidesannons om ett specialfoder ”Hills Science Plan Veterinary Formulated” – och enligt texten i annonsen förefaller som att detta foder ger:

 • Mer än 3 gånger högre risk att bli överviktig
 • Mer än 3 gånger högre risk att utveckla urinstenar

Vem vill köpa den kattmaten??? Som ger problem??!

Det känns allvarligt som att någon väsentlig text fattas i annonsen – eller att annonsmakaren ”tänkt fel”! Inte ens fotnoterna i texten gör den vettigare…

Om en överskrift som lyder ungefär ”Vet du att en kastrerade katt löper….” funnits – eller att ordet ”högre” bytts till ordet ”lägre” så kan man ju kan hända känna förtroende för fodret? Inte underligt att katten på bilden ser lite skeptisk ut?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

16 reaktioner till “Hur har Hills tänkt?”

 1. Du har nog rätt – det verkar ha blivit fel!! så där skeptisk ser maurice alltid ut när han ser en påse med Hills mat *fniss. Han tycker att det smakar apa…

  1. Mjau, det finns faktiskt JÄTTEGODA sorter Hills mat – jag har smakat flera! Men det är ju tur det finns andra sorter som Maurice gillar! *fniss*
   TassKram Wikki

 2. It really, REALLY ticks me off that they are painting castration in a bad light… OOOH!! If you castrate your cat he’s gonna get fat…OOOH!! If you castrate your cat he can get FLUTD…. instead of saying that it helps keep your cat, ANY cat, from developing those negative things… DUMB DUMB DUMB!!! I wonder if Hills is gonna donate any of their food to the djurskydd here in Sweden who are taking care of all the unwanted kittens from uncastrated cats!

  1. You really got a point there!
   And Hills, we’d love to have lots of food to our shelter in Örebro! <3 <3 <3
   NosPuss Wikki

 3. Oj…där verkar det som att något onekligen har blivit fel i korrkturläsningen av pakettexten. Det påminner ju litegrann om den där sketchen i Hassan där Kristian Luuk ringer till en ICA-butik och säger att han har köpt en schampoflaska där det står att det är schampo FÖR fett hår men han vill ju ha ett schampo MOT fett hår :-).

  http://www.youtube.com/watch?v=Li-c2UuvZus

  Nosbuffar

  1. Mjau, jag har faktiskt skickat ett mail till Hills nu och ställt frågan ”Hur har ni tänkt?” – ska bli intressant att se vad de svarar!!
   NosPuss Wikki

 4. Det där var knepig marknadsföring… Är det så långsökt att de menar att katten i spegeln (samma katt) inte löper samma risk som den andra katten eftersom den i spegelriket får Hill’s foder? Nej, nu är jag mest flummig känner jag…

  1. Mjau, den känslan fick jag också… Jag kan ju förstå andemeningen – men bra reklam ska vara konkret!
   TassKram Wikki

 5. Om du kollar här ser du hela annonsen http://www.hillspet.se/sterilised-cat/, ser ut som bara halva syns i tidningen.
  Här står texten på höger sida:”Din katt kanske ser ut som före kastreringen, men kan ha ett helt förändrat näringsbehov” och en röd ruta med en varningstriangel där det står”Din kastrerade katt kan vara utsatt för risk”

  1. Mjau, det förklarar saken… För det kändes verkligen som att något fattades i Kattlivs annons… Kan det bli någon korrekturläsare som får sparken?!!
   NosPuss Wikki

 6. Hmm luddig annons! Men vi tror att Hills menar att en KASTRERAD katt löper riskerna med övervikt och urinstenar, inte att FODRET ger detta!
  Matte får regelbundet mail från Hills….dom vill ju att hon ska köpa deras foder åt oss! Och nu har hon fått ett mail att hon ska ge oss torrisar för Sterilised Cat för att inte vi ska bli feta…fnissjam, Jag mosar i mig kattungefoder (i påse, mumsiga bullar i sås) varenda dag…och Bastian är en torris junkie, men han får minsann First Choice blandat med Eukanuba just nu! Hmm men jag befarar att när kattungematen e slut så får väl jag nöja mig med dietfoder…Matte klämmer mig på magen varje dag och hmm ar lite, jag tror hon tycker jag börjar bli lite rund…

  Tasskramar

  Indra o Bastian

  1. Mjau, ibland kan man väl få vara en mullig katt? Jag har lite mull också – men faktum är att jag blev smidigare och lekfullare och tappade flera hekto efter att jag slapp min stretiga hårömma tovpäls som gjorde lite ont… Och nu när jag får vara racerkatt på Landet så är lyckan total!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *