För många katter…


Dagens Folket i Eskilstuna skriver om en kvinna som har fått föreläggande av Länsstyrelsen om att minska ned sitt antal katter – that’s it…

Tänk om en tidning kunde vara mer stödjande, mer inkännande, och skriva: ”Alla läsare, som kan ta emot och hjälpa en katt, kontakta ditt närmaste katthem/katthjälpsorganisation och erbjud din hjälp! Det behövs stöd med infångande, eventuell vård och kastrering, men du kan samtidigt göra en insats för en medmänniska/medkatt!”

Jag vet att jag drömmer. Tänk om det kunde vara så!!!

Och Djurskyddet Eskilstuna hade inte någon hjälp att erbjuda till den aktuella kattägaren. Mitt hopp är vad andra hjälpare kan göra…

Det tragiska är att många av dessa katter inte behövt finnas – redan TVÅ gånger förra året var det alltså inspektioner hos denna dam, utan någon som helst insats-effekt-kontakt med andra aktörer som kunde ha fått tid på sig att hjälpa katterna…

 • Om t ex alla honkatter fått p-piller redan  då och så många hankatter som möjligt kastrerats direkt efter första inspektionen så hade antagligen de 15 kattungarna inte kommit till och funnits där nu!!!! 
 • Om det vidare lagts upp en plan för hur katt efter katt kunde kastrerats och slussats till nya hem, så hade dagens problem inte existerat… 

Men nu plötsligt ska allt vara fixat till den 1 maj! Förut var det minsann inte särskilt bråttom men nu ska allt ske på mindre än 2 veckor. Känns det orimligt? Så här är det när djurskyddsinspektörer ”skyddar” djur! Då anser de att avlivning är den ultimata formen av ”skydd”! Är det konstigt att Wikki har en klump i halsen och tårar på nosen?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “För många katter…”

  1. Mjau, nej där ska man tydligen visa resultat i form av avlivningssiffror, inte räddade djur? Nu har jag i alla fall fått besked om att det finns några jyssta katthjälpare som räckt ut en första tass till stöd… Vi får se hur det kan gå!
   TassKram Wikki

 1. Uschjam så otäckt. Man tycker ju att det borde gjorts mer från första början. Men det verkar vara mer regel än undantag att man skjuter det framför sig och plötsligt en dag säger att nu ska alla djuren avlivas. *sniff*

  1. Mjau, jag sätter häftigt ned tassen i protest mot sådant! En massa tid har slösats i onödan och cirka tio små kattungar har fötts till oviss framtid. OK, dfet är egentligen ägarnas ansvar helt – men det blir ju inte bättre av att djurskyddsinspektionen inte kan göra effektivare insatser som RÄDDAR katterna!
   *mutter morr*
   NosPuss Wikki

 2. Sånt här gör att vi darrar i morrisarna och stampar hårt med tassarna. HUR kan man över huvudtaget komma på en sån ide, att sedan lösa detta på 2 veckor… ska vi katter aldrig få en chans till en egen soffa?
  Stora tårar i tassarna och inte ens det hjälper… hur mjauar man så högt att djurskydd och länsstyrelsen förstår att det tar mer tid?

  Ledsen kolonikatt som vill att alla missar ska få en chans!

  1. Mjau, det allra mest sorgliga är ju att här finns gott om människor som borde ha kunnat gjort något åt detta i god tid – men ingen gör nåt och sen ska nån annan dvs katthjälpande föreningar eller katthem städa upp!??? Sabla folk… Tur att ni finns som hjälper – det är de välsignade nödhjälpande änglarna…
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *