Min ”överraskning”…

Som om inte veterinären är illa nog så gjorde jag en KATTastrofal upptäckt när jag vaknade. DE HAR STULIT MIN PÄLS! wikki_plsls

Jag har blivit en nakenkatt (nästan i alla fall) men hur ska jag nu kunna vara utekatt – här på Landet vräker snön nämligen ner för fullt…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

63 reaktioner till “Min ”överraskning”…”

 1. Du är jättefin även utan päls, men det kan nog vara klokt att ta en innedag idag, alternativt en väldigt kort utevistelse. Men till helgen ska det visst bli varmt, så då passar din nya pälsstil jättebra.

  1. Mjau, vi ska ju åka hemåt idag igen, för husvakten våran hade bara tid t o m i kväll – men vi ska nog åka hit snart nog igen till Landet! *myser* TassKram Wikki

 2. Men Wikki, så KATTastrofalt är det väl inte att slippa alla tovorna och bli luggad när matte försöker fixa dig fin? Och så har du ju en jättetjusig tröja att ha på dig när du går ut. Här snöar det också, fast bara så där läskig våt snö som man får kattiljoner tovor i pälsen av, så jag tänker inte ens försöka få matte att gå ut med mig. (morrhårsdarr)

  Nosgos
  Sullivan

  1. Mjau, jag antar att jag får kräva en de luxe-tröja. I kaschmir allra minst! Eller angora? Ut i blötsnön vill jag i alla fall inte alls idag! NosPuss Wikki

 3. O liten Wikki vad jag tycker synd om dig. Hör av dig om du behöver en extrapäls. ??
  Låt sedan Någon av dina människor borsta dig när pälsen växer ut så klarar du dig nog från detta elände nästa år. O bort dumma snö och fram med vårsolen i Eskilstuna och Örebro NU så du slipper frysa.
  En JÄTTEJÄTTETRÖSTKRAM från dina största fans i Klakebäck.
  Nalle

  1. Tack för trösten! Behövdes! Mjau, jag har hämnats lite genom att kräkas på mattes tröja som låg bredvid sängen. Mer kommer! Det är lite huttrigt så jag får svepa in mig i svansen – den plymen fick jag i alla fall behålla! NosPuss Wikki

  1. Mjau så här blir det när man är en super-hår-öm långpälsing! Alltså, jag klarar inte det där med borstning särskilt bra. Matte har ganska många ärr som bevisar den saken. Fast ömheten i munnen är jobbigast just nu, så jag äter bara blötmat. Den dyraste sorten. NosPuss Wikki

 4. Men kära lilla gumman, VAD har matte låtit vettisen göra???? :O :O :O
  Det är ju pälsresande! *ja, för oss som har päls* Pälsborttagning, under-svansen-klippning… Du får då utstå mycket stackars Wikki… Du får sätta pälsen på snabbutväxning!

  Nosbuff
  Linnsen o Frank

  1. Mjau, förra gången jag blev trimmad – dock bara på bakkroppen – så fluffade det ut päls väldigt fort, bara på några veckor så var det utväxt nytt, om än kort, pälshår! Men jag hoppas att jag får låna en kofta så länge! NosPuss Wikki

 5. Vad sa du när du vaknade och upptäckte det där?? Vi får vara glada att du fick behålla ansiktspäls, man och svans iallafall… :/
  Men du har väldigt fin teckning under all päls!

  1. Mjau, vad skulle jag jama? Jag mådde illa efter sövningen och jag har så ont i munnen så jag fick inte fram ett enda jam! Det känns väldigt konstigt och just nu så undersöker jag hur konstigt det känns att tvätta sig också… NosPuss Wikki

 6. Lider med dig. En tröst är att det snart blir varmt ute och då kan det vara skönt med lite luftigare päls.
  Men ändå – jag minns när vettisen rakade bort en stor pälsbit på min mage. Helt utan estetiska överväganden. Resultat: Verkligen inget för kattwalken!
  Förhoppningsvis har din vettis bättre frisyrvett.
  Tassklappar

  1. Mjau, det här blev väl ingen show-klippning direkt, men det är ju å andra sidan jämnare och snyggare klippt än mattes stubbningar tidigare! Det tog över en timme att klippa mig, tur att jag sov gott under tiden! Och tur att jag har svansplymen kvar att svepa om mig! TassKram Wikki

 7. Men vad är det du jamar? Har vettisen stulit pälsen? *morrhårsdarr* Vad skall vettisen med din päls till kan man ju undra, tänk om hon skall göra tofflor av den…
  Tur att du fick behålla pälsen på huvudet och svansen. Men vilken tjusigt mönster du hade på skinnet!
  *massor av tröstnosbuffar*

  1. Mjau, skinnet är vitrosa där jag har vit päls och blågrått där jag har svart päls – återstår att se om det växer ut i samma mönster eller om jag får något nytt? Jag tror inte vår snälla vettis gjorde detta för att få pälsen när jag tänker efter, för hon har katter och hundar själv att få päls ifrån. Den har nog blivit donerad till någon mer behövande! TassKram Wikki

 8. oj oj oj oj … kallade dom det borttagning av tandsten…
  Hoppas det blir en riktigt VARM sommar – snart.
  NosPuss

  1. Mjau det var i alla fall bättre än mattes hackiga klippning! Men det känns lite urrigt just nu! Jag ska få ha tröja på mig om jag vill ut, säger Stora matte… TassKram Wikki

 9. Vi kan nog inte riktigt föreställa oss detta med tovor som kan förekomma i en längre päls, men förstår att det kan vara besvärligt. Kanske skönt att slippa kamning ett tag? Så får du se till, att du får en mysig, fluffig tröja att kura i… Kurr och burr.

 10. Oooo, så HEMSKT! Menar du att din alldeles egen matte lät veten STJÄLA ALL DIN PÄLS?!? Vi är fyllda av fasa allihop här och ryser så att svansarna går i vågor…

  Tass från Imma, abbemissa, som tycker jättejättesynd om dig!

 11. Fast vi tycker nog att du är snygg i nya klippningen. Och svansen är ju kvar! :-)) Och lejonmanen och tassarna! Stiligt! Modernt! Riktigt rockigt – ungefär som uggboots! Och du slipper att kammas – vi är också pälsömma och vägrar ha någon kam i pälsen. Mjuka bebisborstar är det enda – de är riktigt mysiga. Mer som mjuk massage.

 12. Fast vi tycker nog att du är snygg i nya klippningen. Och svansen är ju kvar! :-)) Och lejonmanen och tassarna! Stiligt! Modernt! Riktigt rockigt – ungefär som uggboots! Och du slipper att kammas – vi är också pälsömma och vägrar ha någon kam i pälsen. Mjuka bebisborstar är det enda – de är riktigt mysiga. Mer som mjuk massage.

 13. Fast vi tycker nog att du är snygg i nya klippningen. Och svansen är ju kvar! :-)) Och lejonmanen och tassarna! Stiligt! Modernt! Riktigt rockigt – ungefär som uggboots! Och du slipper att kammas – vi är också pälsömma och vägrar ha någon kam i pälsen. Mjuka bebisborstar är det enda – de är riktigt mysiga. Mer som mjuk massage.

 14. Fast vi tycker nog att du är snygg i nya klippningen. Och svansen är ju kvar! :-)) Och lejonmanen och tassarna! Stiligt! Modernt! Riktigt rockigt – ungefär som uggboots! Och du slipper att kammas – vi är också pälsömma och vägrar ha någon kam i pälsen. Mjuka bebisborstar är det enda – de är riktigt mysiga. Mer som mjuk massage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *