Matte rapporterar

Nu ligger Wikki och Nova och sover hos veterinären Maria. Båda ska få sina tänder behandlade – ta bort tandsten och åtgärda eventuella problem. För Wikki är det första gången och kommer troligen inte att behöva göras så ofta. Novas tänder var hemska när hon kom till oss och hon stank ur munnen så de fick grundlig putsning för lite mer än ett år sedan. Det är inte alls så nu – de är bara lite tandsten på, och hon luktar gott i munnen, men vi tar hellre putsning innan det blir för mycket, eftersom Nova tydligen har sådan mun som kräver regelbunden vård. Friska tänder är en viktig grundsten för att katter ska må bra och leva länge!

Samtidigt får både Nova och Wikki sina vaccinationer. Och så kommer Wikkis ”överraskning” – kommer hon att avsky oss för den eller bli glad? Nämligen: Helklippning! I år har nämligen denna extremt pälsömma dam fått trassligare päls än någonsin. Att kamma och borsta har helt enkelt inte gått.

w_liten1

Vi har försökt med furminator och alla möjliga sorts pälsrensande kamgrejor och konstaterat att ”Tja katten som vi fick som semilånghår t o m rätt kort päls för en semi, hon är nu en extremlånghår!”… Så här såg Wikki ut när hon ”kom hem” 2007… Vad som ligger i hennes persergener och övrig arvsmix det vet bara hennes kattmamma – men pälsproducerande är det! Och nu ska hon slippa tufs, tov och hårömt!

Typiskt att det ska snöa just idag också – hon får ta på sig en liten tröja om hon ska ut sedan…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

23 reaktioner till “Matte rapporterar”

 1. Sixtens tänder börjar också bli dåliga men de ska fixas vid nästa vaccinering. Det där med rakning får några vi känner göra med sin katt som är ngn blandning för han får tovor jämt det går inte alls att reda ut pälsen. Vi får hoppas att det blir varmare väder snart så Wikki inte fryser.

  1. Mjau, när man börjar se att tänderna ser gula ut och tandköttet blir rött svullet och lättblödande då är det hög tid att fixa sina tänder! Helst ska man sköta om det innan det gått så långt. Matte och husse tar oss regelbundet till veterinären och då kan också eventuella hål lagas. Fast det har vi lyckligtvis inte haft några.
   Mjau det verkar som att vi ”mixkatter” har en tendens att bli redigt toviga. TassKram Wikki

 2. Ja, hur kan hon ha så lång päls Wikki?? På de senaste bilderna ser hon nästan ut som en liten söt matta, en liten pälsmatta med fyra tassar… 😉
  Går det inte att klippa pälsen när den börjar bli lång, liksom toppa? *funderar på hur det skulle gå till att försöka klippa Frank o ryser*

  1. Mjau, det var nog försökt med lite ”toppning” förut, men min underull filtar sej nåt förskräckligt underifrån liksom. Och så här på våren blir det hopplöst att reda ut – så jag får ju medge att detta är mer lättstädat! NosPuss Wikki

 3. Hmmm, lillie har varit ägd av en långhårig katt en gång och hon vågar aldrig ge sig på det igen. Hon önskar att hon kommit på att man kan raka av pälsen, istället fick hon hålla järnkoll och raka/klippa/skära bort alla ”nästan-tovor” som dök upp. Tur att kissen var av det toleranta slaget…

  Ser fram emot bild på nya frillan! :-))
  nosgos, buff, gottisar å sånt
  M&K

  1. Mjau, vi missar anpassar oss väl till vad som måste fixas… Det finns ju annars långpälsingar som tycks klara sig utan överdriven kamning också, de lyckostarna! NosPuss Wikki

 4. Hmmm, lillie har varit ägd av en långhårig katt en gång och hon vågar aldrig ge sig på det igen. Hon önskar att hon kommit på att man kan raka av pälsen, istället fick hon hålla järnkoll och raka/klippa/skära bort alla ”nästan-tovor” som dök upp. Tur att kissen var av det toleranta slaget…

  Ser fram emot bild på nya frillan! :-))
  nosgos, buff, gottisar å sånt
  M&K

  1. Mjau, vi missar anpassar oss väl till vad som måste fixas… Det finns ju annars långpälsingar som tycks klara sig utan överdriven kamning också, de lyckostarna! NosPuss Wikki

 5. Hmmm, lillie har varit ägd av en långhårig katt en gång och hon vågar aldrig ge sig på det igen. Hon önskar att hon kommit på att man kan raka av pälsen, istället fick hon hålla järnkoll och raka/klippa/skära bort alla ”nästan-tovor” som dök upp. Tur att kissen var av det toleranta slaget…

  Ser fram emot bild på nya frillan! :-))
  nosgos, buff, gottisar å sånt
  M&K

  1. Mjau, vi missar anpassar oss väl till vad som måste fixas… Det finns ju annars långpälsingar som tycks klara sig utan överdriven kamning också, de lyckostarna! NosPuss Wikki

 6. Hmmm, lillie har varit ägd av en långhårig katt en gång och hon vågar aldrig ge sig på det igen. Hon önskar att hon kommit på att man kan raka av pälsen, istället fick hon hålla järnkoll och raka/klippa/skära bort alla ”nästan-tovor” som dök upp. Tur att kissen var av det toleranta slaget…

  Ser fram emot bild på nya frillan! :-))
  nosgos, buff, gottisar å sånt
  M&K

  1. Mjau, vi missar anpassar oss väl till vad som måste fixas… Det finns ju annars långpälsingar som tycks klara sig utan överdriven kamning också, de lyckostarna! NosPuss Wikki

 7. Hoppas att allt har gått bra idag. Blir späännande att se den ”nya” Wikki, särkert lika söt som vanligt. Hoppas att det är bra med tänderna också. Vi ska nog be vår vettis kolla våra gaddar nästa gång vi är där. Nosbuff

  1. Hm nya Wikki avslöjade en hel del – som det nog var lite skönt att pälsen dolde. I synnerhet det att det var alldeles för mycket Wikki här och där… NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *