Svängningar…

wikkismage2
Man kan bli trött fastän man bara är en liten bloggkatt också.

Trött, för att senhösten nalkas och balkongdörren är stängd oftare. Trött, för man vet att nu kommer jobbet med unga katter i dåligt skick att översvämma våra katthem – en del av dem är redan här… Trött för att blogginspirationen mattas, trots att det ligger säkert 30 påbörjade blogginlägg i datorn och tigger om färdigställande – jag VILL, men hjärnan förblir tom. Trött, för att kattvänner saknas när de går över Bron, och det är ju vi på den här sidan om Bron som har den Långa Väntan.

Man kan vara glad fastän man är trött också.

Glad, för mina och Novas människor är lyckliga – idag fick matte veta att hon får jobbet förlängt till sista december. Och husse har kommit in på sin kurs. Jubeljam! Glad för att det är helg och vi kan få rå om varann och gosa mycket. Glad för att jag nått personkattligt rekord i sidvisningar med 13 800 stycken! Visst, somliga har lika mycket på en dag, men det bryr jag mig inte om. Jag tror jag har personligare kontakt med ”mina” trogna läsare faktiskt…

En liten katt kan behöva hjälp också. Eller rättare sagt, det är liksom mitt fel att mina vänner behöver hjälp igen – på sätt och vis är det ju jag som ställt till *fnissar* så att Rafael kommit till Klosterkatterna, och kostar dem pengar, som också behövs till Conny och Imma…

Mjau, jag ska tassa iväg min lite tuggade sedel i morgon, den som jag hittade under soffan, till er!! Så det är jag också GLAD för!

=^:^=

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Svängningar…”

 1. Åh Wikki du har den bästa bloggen med de bästa funderingarna! Ha en skön helg det är du värd! Hälsa de dina, håriag och människor med : )

  NosPuss Sven och Signe

 2. Vad roligt att det blivit så många sidvisningar! Självklart vill många titta in på din fina blogg, om och om igen.

  Det är så bra, att vi kan hjälpa varandra om det behövs. Klosterkatterna har fått litet bidrag, precis som Stallkattungarna. (Hoppas att det syns vilka pengarna ska gå till, för man har så få tecken (10) i utrymmet meddelande till mottagaren.)

  Vi förstår att en bloggkatt kan bli trött emellanåt, men vi är så tacksamma för att du och din blogg finns! Vi tittar in varje dag, för det mesta flera gånger, även om vi inte kommenterar så ofta. Alla inlägg orkar matte och vi inte riktigt läsa, om de handlar om för mycket hemskheter, men vi tycker att det är så bra att du varnar för otäcka länkar eller bilder. Självklart ska du ändå skriva om det hemska. Kanske kan det komma något gott av det? En förändring måste börja med ett litet steg någonstans.

  Sedan finns det så mycket annat underbart att läsa om, välskrivna texter och ljuvliga bilder som berättar om händelser som får det att spritta av glädje i hjärtat.

  Vi ser fram emot alla kommande inlägg, men först vill vi att du vilar upp dig ordentligt! Även en bloggkatt kan behöva lite avkoppling emellanåt. Kurr och burr.

  1. Å tack snälla…. Rörda tårar trillar på nosen. Mjau just så där trött känner jag mig – när man helst skulle vilja ha en magisk fjädervippa och vifta till med – och så skulle alla hemska bilder av plågade katter bara blåsa bort… Poff??! Men de gör inte det. Och jag, och ni och många andra, måste då finnas här och tända små bloss som lyser upp världen igen för de rädda, ensamma och små, och säger: Det finns vi som är snälla också! Det finns vi som räcker ut tassen och vill hjälpa!!! Mjau….
   Darrande trött Wikki
   PS. Älskar er alla läsare, varenda liten pälsboll där ute i bloggnatten!

 3. Lilla vännen, ta ett råd från en gammal abbemissa… hushålla med dina krafter! Att hjälpa det man kan är bättre än att inte kunna hjälpa alls, för att man gått sönder. Och du gör redan så ofattbart mycket för så många… både här i bloggen, på katthemmet och som flatcat lite varstans! Vi är många, många som beundrar dig och som stödjer dig med knäppta tassar, skall du veta.

  Livet måste få innehålla alla sorter – både arbete och vila, lek och allvar, gråt och skratt. Det finns en tid för allt, brukar min matte säga (hon har läst det i den där tunga boken som hon alltid återvänder till när hon behöver ”ladda”). Och det finns ett omistligt värde i varje nyans av tillvaron, även om det ibland kan vara svårt att förstå just då det händer.

  Sist, men inte minst, vill jag som abbemissa tacka dig ur djupet av mitt hjärta för att du hjälper mina små postulanter och noviser med den vård de behöver! Du är en sann vän, lilla Wikki!

  Min mest tillgivna nosbuff,
  Imma, abbemissa.

  1. Å tack snälla Imma! Vad fint det där låter ”sann vän” – nu blir jag allt lite skär om nosen… *spinner*
   NosPuss Wikki

 4. Å Wikki, söta fina mattar till Wikki. Ni gör ett fankattiskt arbete och vi här i Otterbäcken går in flera gånger varje dag och läser – t.o.m. om allt det hemska som ni berättar om för tyvärr är det ju så att man inte får blunda för allt hemskt som händer våra söta små kattvänner där ute i livet. Med tårarna strömmande över kinderna läser vi och hjärtat riktigt krymper i bröstet av allt hemskt som människor kan ta sig till mot både djur och människor, men sedan gör vi vad vi kan och försöker jobba på att lindra åtminstone lite av allt hemskt. Vi jobbar hårt på att höja kattens status – det vet du – och vi ska inte ge oss förrän vi nått vårt mål!

  1. Mjau, jag vet – jag är inte ensam om att ha ett hjärta som nästan vill brista i kampen för ett bättre kattvärde i vårt samhälle. Och jag vet att det går inte att rädda alla, men kan man bara rädda NÅGON så är det hela världen man räddar för just den, må det sedan vara katt eller människa! Nåja var morgon möter man gryningen med nytt hopp! NosPuss Wikki

 5. Mjauuu Wikki ? :at..Du är bara Bästa Bloggarkatten som finns,men…
  Ta liite lugna tassar ibland,vi finns kvar här!!!

  Ha en Mjauuugo Helg/Jam Kram & NoseGos från oss!!!

 6. Du vet att vi tycker du är världens bästa men alla blir ju trötta och ibland orkar man inte.
  Då måste man tillåta sig att vila och ta det lite lugnt.Skönt att få lite glada nyheter för matte och husse, det gör livet lite bättre!
  Vi håller helt och fullt med de andra.
  Ta hand om dig själv nu, vi finns kvar som Annmi säger. Nosbuff

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *