Kattungar utan chans

olyck
Den är seg, den eviga myten om att ”katter klarar sig alltid” – och den är en ren lögn!!! De klarar sig inte. Sjuka, svultna, fulla med fästingar och sår dukar en del av årets kattungar redan under, redan nu, här mitt i våra höstblomstrande landskap.

Kattungen Spirit ovan, som berättas om i en insändare i Hallands nyheter har KANSKE tur… Om han klarar sig!

Det var djurvänner som hittade honom skadad i sin trädgård förra fredagen. En vän till upphittarna beskriver: ”När jag kom dit upptäckte vi ett hemskt sår på svansen och att det krälade fluglarver i och runt såret. Vi försökte så gott vi kunde tvätta bort larverna och plockade bort fästingar vi upptäckte.” Dagen efter lämnades kattungen till Djurskyddsföreningen, som tog den till veterinär. Det visade sig att svansen troligen är drabbad av kallbrand, men inte kan amputeras eftersom kattungen är i så dåligt skick. Han vägde bara 680 gram och var mycket svag av blodbrist, undernäring och infektion, samt full med enormt mycket fästingar. Även att behandla med fästingmedel skulle också bli allt för riskabelt…

pakordkatt1

Hoppas den lilla gråspräckliga Spirit klarar sig och får ett gott hem så småningom. Hoppas också att berättelsen om honom visar – en gång för alla – att alla katter ska ha ett hem och en ansvarig människa, och definitivt inte gå vind för våg ett grymt höst- eller vinter-öde till mötes! För det är nu naturens grymma sida börjar visa sig nu, och de små, oerfarna och oförberedda dör ofrånkomligen.

Ni tycker kanske att jag tjatar, men:
Stöd Ditt Lokala Katthem!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Kattungar utan chans”

 1. Det är så ynkligt att en del människor försöker döva sitt dåliga samvete, (för det antar jag att de har?) när de överger ett djur genom att säga att ”de klarar sig alltid”. Vi som jobbar med övergivna djur vet att det inte alls är sant och jag tror de som överger djur också vet att det inte är sant. Dessa djur utsätts ofta för ett oerhört lidande, om de inte har turen att hittas av människor som tar det ansvar för dem som de som övergivit dem inte tagit (vilken mening!). Vi måste ALLA hjälpas åt att sprida budskapet att en katt klarar sig inte alls på egen tass. Inte ens på sommaren!

 2. Stackars liten misse.Jag håller verkligen tummarna att den klarar sig och får ett lyckligt hem hos någon som verkligen uppskattar honom 🙂 Lustigt att vi båda hade lite lika tema idag men jag hade det om de djur jag fått som hittedjur nu samt de vilda som folk gör tama:)
  Kram Jam o Spinn

 3. Jag vet, jag vet. Men det är bara stora påken på 2-beningarna som gör så mot världens underbaraste varelser.
  Satt o lyssnade på Karlavagnen som vanligt i kväll. Vore det ett ämne att ta upp. Alla dessa stackars älskligar som får lida för människans dumhet?
  Specialistinbjuden måste ju givetvis vara Wikki i så fall.
  Arg o lessen

  Nalle

  1. Mjau Karlavagnen var en bra idé – oj vad mycket jag får att klura på just nu… Härligt! *spinner* TassKram Wikki

 4. Nej, kära Wikki, det är inte tjat! Sitter här och funderar på hur man ska få ut budskapet om att katten inte alls klarar sig ute över vintern. DET ÄR ETT BUDSKAP SOM MAN BORDE FÅ MED PÅ TVKANALERNA!

  Kram

  1. Mjau – jag skulle kunna göra en läskig bildkavalkad på de kattrester man kan hitta ibland när snön smälter… Men ”Svensson” som behöver se det har sällan rattat in min blogg! Så det är ut imedia som gäller. *suck* TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *