Hur skriver vi en låt om hemlösa hittekatter?

Vi behöver en bra men hjärte-berörande låt som kan bli ett steg framåt i kampen att få människor att inse sitt ansvar för sina små och stora katter… Jag hörde den här underbara sångrösten i radion en morgon och kände att om någon ska sjunga om hemlösa katter, så ska det vara med en sådan här stämma, lyssna och njut:

https://youtu.be/CVfNQC9UvRw
Tänk om det fanns någon som henne, det vill säga Melissa Horn (Det hörs att hon är dotter till Maritza Horn… Lika bra!) eller Marie Bergman eller Py Bäckman eller…. Och någon med en skönklingande akustisk gitarr som kunde ackompanjera en mild, spröd men vädjande och samtidigt sann och stark text, något som kan tassa in både på hit-listor och skivor och tala om hur det är att vara katt i ett kallt land?

Jag vandrar i natten på tassar som blöder
på tusen ställen ifrån norr och till söder
Den som ingen ser
Den som ingen vill ha
Jag är mjuk som en blomma
Jag finns här kanske bara en sommar
Den som ingen tar emot
Den som ingen vill ha

Jag darrar i kölden som tar mina krafter
bara en utav tusen hemlösa katter
Den som ingen behöver
Den som ingen vill ha
Jag är bara en av de skygga och rädda
och vilsen i din mekaniska värld
Den som bara kom bort
Den som ingen vill ha

Jag är bara en av tusen hemlösa katter

Hjälp mig att fullborda detta, snälla kattälskande någon?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

8 reaktioner till “Hur skriver vi en låt om hemlösa hittekatter?”

  1. Oj vilken bra text. *klappar tassarna* Mycket bättre än det husse satt och skrev på. Det kommer inte finnas ett torrt öga när vi jamar den här texten. *sniff*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *