Får jag aska i pälsen om jag går ut?

Har varit på kvällspromenad nu sent med Stora matte, klättrat i träd (JAG klättrade, hon höll sig förnuftigt nog kvar på marken…) och träffat en pappa och liten flicka på cirka fyra år som fick hoppa ned från cykeln de kom med och klappa mig! ”Un gato un gato negro bianco un gato!” ropade hon och så en massa saker jag inte förstod…. så pappan förklarade att hon bad att få klappa, mjau sådant har jag ju inget emot. Är ju kompis med de flesta barnen i kvarteret, barnklappar brukar bli gosiga! Den här flickan var verkligen intresserad och frågade om reflexerna på min sele, om jag kunde spinna och om jag åt ”pescado” som jag tror betyder fisk?! Vi hade riktigt mysigt en bra stund, innan de var tvugna att cykla vidare. Då vände hon sig om på cykeln och vinkade till mig!

Sedan hördes illvrål när vi kom runt huset. Det var Nova som var ute på balkongen och fått syn på oss – hon lät som en bättre mistlur och skällde ut oss som gått iväg ut utan henne. Men husse och matte var upptagna och Stora matte kan inte gå med oss båda samtidigt. Hoppas att inte grannarna tycker det var kattmisshandel!

Då kom en pappkasse blåsande i vinden och den var verkligen läskig! Jag kröp ihop och burrade upp mig ordentligt, sedan tog jag racerfart till vår port och in. Det kändes säkrast… Och någon aska såg jag inte alls till. Vulkanerna kring Örebro verkar släckta!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Får jag aska i pälsen om jag går ut?”

 1. Snälla barn som klappar fint är jättemysigt! Stackars Nova som fick protestera så, men hon får säkert en promenad en annan gång. Det gäller ju att ens kopplade människa kan lyfta upp missen snabbt om det skulle behövas, och det går ju inte om det är två katter samtidigt. Skönt att höra, att det inte pågår några lömska vulkanutbrott i Örebro. *pust* Kurr och burr.

 2. Oj vilken spännande promenad. Du är verkligen modig som låter barn klappa ”mjau”. *hehe*
  Du får förklara för Nova att matte inte kan gå med två katter samtidigt. Husse brukar få förklara det för Snuffe varje gång vi kommer hem.

  1. Mjau, koppel-spagetti är inte att rekommendera. I synnerhet inte om det är tvåkissar som blir rädda och sätter av åt varsitt håll! Men Snuffe bör väl förstå det vid det här laget?
   NosPuss Wikki

 3. Vilken trevlig promenad! Både trädklättring och barnklappar! Slutet kan du ju glömma och komma ihåg det roliga. Nosbuff

  1. Mjau, och trevliga barn är alltid kul att träffa! Jag bits eller rivs aldrig, ledsnar jag på dem går jag bara därifrån…. *fniss*
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *