Kryp inte in inuti påslakanet

I morse hände det: Stora matte vaknade av ett konstigt tjut. Det visade sig komma från täcket intill henne. Vår lindrigt sagt ”mindre intelligenta”** kattkollega Tanja hade krupit in i påslakanet igen och gått vilse! Nu skickade hon ut nödmjau och behövde hjälp….

pslakan2
Den här missen (Som inte är Tanja dock) har råkat ut för en liknande fadäs och fastnat i påslakanets handöppningar i ovankanten!

Här är den befriade Tanja:

tanja1

Stora matte har mer än en gång förut varit med om Tanjas brist på uträkningsförmåga vad det gäller att orientera sig i tillvaron, och har därför förpreparerat alla påslakan med extra kattstora öppningar i övre änden just i fall någon katt skulle råka krypa in där täcket skall ligga… Nu hjälpte inte ens det! Tanja fick stjälpas ut medelst en omruskning och såg lättad ut över att bli befriad….

Har du en katt som är pigg på att krypa in i påslakan så kan det vara en god idé att förvissa sig om att misse kan ta sig ut genom handöppningarna – eller se till att den stora öppningen längst ned är instoppad under madrassen så att ingen misse kan krypa in där av misstag. Annars är det risk att vassa klor gör en ny öppning i påslakanet någonstans där du INTE vill ha den!

(**Tanja har IQ som en burksardin, men hon är i gengäld begåvad med otroliga jaktinstinkter!)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

13 reaktioner till “Kryp inte in inuti påslakanet”

 1. Jag gör en stor svanshonör till Wikki med mattar och hussar….för idag kom den fina vinsten som jag vann…ehum, som VI vann, heter det, rättade Nanne mig nu. TACK så jättemycket, blir perfekt som kom-i-håg-att-köpa-till-oss-lista för vår glömska mamma.

  Ja, mammma för övrigt…hon skrattar så hon hoppar och tårarna rinner för kinderna…jag läste upp vad detta inlägg handlade om.
  Tänk att så lite kan roa de tvåbenta…ack, ack..jag lär mig visst aldrig att jag bor hos en mindre intelligent ras…hehehe.

  1. Mjau, jag ska posta resten av vinsterna idag, för frimärkena tog slut… *fniss*
   Kul att glädja sina vänner!
   TassKram Wikki

 2. Wikki så roligt det här var! Det verkar nästan som om du inte är så förtjust i Tanja : )

  Vi har läst allt men har inte tid att kommentera! Lillmatte har börjat krypa på riktigt nu och är i våran kattmat med sina små äckliga snabba fingrar. Hon drar oss i pälsen och vi får inte ligga bredvid matte längre för hon är så högljud!

  Tasskram Sven och Signe

  1. Mjua, jo då vi gillar Tanja, hon är jättesnäll. Fast vi skojar ibland att hon är en blondin i kattformat… Hoppas ingen blondin tar illa upp, fniss!

   Förstår att ni har fullt upp med lillmatte nu, det är en jobbig tid innan ni lyckats fostra henne – så be matte ordna så att ni ha ”friplatser” där ni kan komma undan och vara i fred tills hon blir stor nog att förstå hur hon ska bete sig med er! Ha tålamod, det ordnar sig!
   NosPuss Wikki

 3. Precis så där brukade jag göra som ungkatt. Speciellt roligt var det då husse skulle lägga sig och täcket helt plötsligt började röra på sig. *fniss*

 4. Precis så där brukade jag göra som ungkatt. Speciellt roligt var det då husse skulle lägga sig och täcket helt plötsligt började röra på sig. *fniss*

 5. Intressant..det där har vi faktiskt inte provat. Men det är klart att vi skulle hitta ut (kanske) Vihjälper gärna till när det är dags att byta lakan. Matte uppskattar det jättemycket! Nosbuff

  1. Mjau, det finns väl inget mysigare än att lägga sig i en renbäddad fräsch säng?
   *spinner*
   TassKram Wikki

 6. Fnissar så att morrhåren hoppar. Stackars Tanja då. Kan inte vara bra med sådant lokalsinne. Gå vilse i ett täcke är nog svårt.

  Nospussa Tanja från mig

  1. Mjau – ibland verkar hon inte hitta dörren när hon ska ut – hon kan likagärna sätta sig och jama på garderobsdörren som yterdörren… Men go och snäll är hon!
   NosPuss Wikki

 7. Hihi, dåligt lokalsinne – eller en väldigt beslutsam katt? ”Det SKA gå att ta sig ut här!” Hoppas goa lilla Tanja hittar till sina favoritplatser, det är det viktigaste. Kurr och burr.

  1. Mjau, hon hittar till sin favoritplats hos Stora matte i alla fall.
   Och hon är en charmig knubbis!

   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *