Jussi, Doris, Sickan och Ida…

jussidorissickanidab
Vad är tid i en katts sinne? Det finns de som säger att en katt inte förnimmer tid. Så om du t ex lämnar din katt hos kattvakt och är borta i en vecka eller tre veckor, så lär inte katten uppfatta skillnaden i väntetid. Om det stämmer eller inte – det förblir en hemlighet hos oss katter!

bilden ovan ligger katterna i Lillstugans mysiga bädd och vilar fridfullt. Det syns på filtar och täcke att de ”bäddar om” en hel del på egen tass. Längst till vänster ligger vackra röda Jussi… Just idag har det gått exakt 77 dygn sedan den eldsvåda som ödelade katthemmet Kompis då han och flertalet katter tvingades fly för livet ut i snön.

Katter räknar inte dagar. Men om de gjorde det, så skulle Jussi och hans svartvita flickor räkna efter ett annat mått: De skulle räkna FRAMÅT! De skulle räkna dagarna som är, ända tills det nya återuppbyggda katthemmets portar slås upp!!!

Jag kommer att göra allt jag kan för att ha en kattreporter på plats då… Vill du också stödja återuppbyggnaden så är Kompis postgiro-konto: 35 74 82-9. Kom ihåg inget belopp är varken för litet eller för stort!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Jussi, Doris, Sickan och Ida…”

 1. Hur sööööta är de inte, våra små mysiga ”Kompisar” *spinn spinn*! Klart vi stödjer!!!

  Det där med tid är ju ett komplext begrepp… Vad är tid för människor och vad är tid för katter? Att kunna minnas innebär väl kanske att ha någon form av begrepp om tid, eller? Vi kan ju beräkna avstånd, avstånd är ju en del i tidsperspektivet… Ja, det är mycket vi katter får hålla hemligt och det kanske Skaparkatten har haft en alldeles speciell avsikt med…? Oj, nu blev vi lite filokattiska, hi hi…

  Tasskramar på dig Wikki

  1. Mjau man måste få vara lite filosokattisk ibland, det är nyttigt för hjärnan!
   TassKram Wikki

 2. Underbart! Vi är så glada och vi minns särskilt Jussi med de brända tassarna. Mjau aj : (

  Ha en skön helg till hela din familj Wikki! Vi hänger bara idag : )

  TassKram Sven och Signe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *