Fyra veckor i frysen…

frosty1

Frosty fick han heta, den skygga cirka årsgamla katten som över en månad levde i ett stort frysvarulager i Northamptonshire, där han slunkit in från flaket på en lastbil. Personalen försökte fånga honom men han höll sig undan.

I den kalla lokalen, med en snittemperatur på -2 grader när portarna var stängda, förfrös han både svans och öron illa. Troligen överlevda han genom att slicka i sig frost och äta utspilld frusen mat, som gröna ärtor, skriver DailyMail. Kyllagret tog emot mängder av lastbilslaster med pallvis fryst mat hela dagarna, men då höll sig katten gömd och vågade sig inte ut.

frosta1

Jag kan inte låta bli att bli rosenrasande ARG!!! Varför i hela kattsingens namn satte ingen in lite torrfoder åt honom och ordnade några skyddade kryp-in, åtminstone några kartonger???! Morr morr morr! Varför i all världen skulle det ta 4 veckor att få dit en fälla för att fånga den stackaren? Bland matvaror har ju inte ett  djur att göra, så man kan undra var han gjorde toa och hur detta fryslager hanterar den saken, usch… Frusna ärtor, blä? Vad har de för oordning där egentligen?

fro

Nå jam, nu är Frosty räddad, och RSPCA Woodsida Animal Centre tog hand om hans köld-skador. Svans och ytteröron fick amputeras, men i övrigt klarade sig Frosty bra, och har nu fått ett nytt hem hos en av dem som arbetar på fryslagret. En insamling på företaget för att hjälpa till med Frostys veterinärräkning pågår. (Jag tycker att företaget borde ha betalat hela notan…) Krya på dig, Frosty!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

11 reaktioner till “Fyra veckor i frysen…”

  1. Hoppas att öronen och allt annat läker bra nu och kroppen inte tagit allt för stor skada! Jättesöt misse… Men nog kunde de ha jobbat lite hårdare på att fånga in honom!?
   TassKram Wikki

 1. Husse och jag tror att det är det klassiska tänkandet att ”katten klarar sig alltid” eller ”om den farit illa så skulle den ha smitit ut” och så vidare. Vi skänker missen många varma tankar.

 2. Wikki vi håller med dig! Tänk att stänga frysen varje dag och veta att där finns en kissekatt! Nj de borde veta bättre! Tasskram Sven och Signe

 3. Vi håller med. Att det ska ta så lång tid att få människor att göra något vettigt? En hel månad i frysen, det förstår man väl hur ”skönt” det är. Vi är i alla fall glad för att Frosty verkar ha det bra nu och hoppas att skadorna inte blir ett problem framöver för den söta missen! Kurr och burr

 4. Oj oj oj :-(! Stackars liten sötnos… Har människor stängt in honom medvetet? Ja,… Vi gör som Sippo, sänder massor av varma tankar till honom, och till hans redande ”ängel”, och till alla andra små kisar som har det svårt där ute.

  1. Men jag grubblar fortfarande på hur de kunde låta den stackaren gå där så länge… Ett kyllagers köld är något hemskt mycket värre än -2 grader utomhus! Tänk vad ont hans svans måste ha gjort? *tår*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *