Läkning behöver tid…

robinsonb
Robinson är på bättringsvägen. Hans öron kommer med tiden att bli mer rundade när brännskadorna läkt. En tredjedel av öronen blev bortbrända och han har en del svart längst ut som kommer att falla av med tiden. Just nu är den svedda pälsen tufsig och kort på sina ställen.

Så här såg han ut innan branden:

robinson3

En stilig kattkille men reserverad – på den här bilden ser man tydligt hans vaksamhet. Han är 4 år och har troligen haft ett tufft och jobbigt liv…

Just nu går Robinson att klappa ibland, han är vänlig även om han fräser lite. Maritha berättar att Robinson är rolig och brukar lägga sig i kattlådan och kika upp över kanten så att bara hans ögon syns. Hon säger att han ser ut som en krokodil där han ligger och kikar över kanten…

jussib

Jussis brända tassar börjar också bli allt bättre. De börjar få nytt skinn men måste fortfarande skötas om.

Mitt i allt jobbigt kanske detta är en oväntad ”bonus” – både Robinson och Jussi är nämligen väldigt skygga katter, och det att de nu behöver pysslas med lite extra kan vara en möjlighet att ge dem mer hjälp att komma över skyggheten.

Det är samtidigt ett dilemma som alltid när ett katthem har en skygg katt för adoption – den kan se kramgo ut på bild och locka till sig många spekulanter, men det är inte så lätt att hitta ett blivande hem som har full kompetens att ta hand om en katt med svårt trauma, och inse att kissen som man drömde om att få hålla i famnen kanske inte ens vill bli klappad… Somliga katter blir aldrig knäkatter. Andra byter personlighet och blir ett spinnade evighetsplåster efter bara några dagar i ”rätt” hem. Så är hittekattvärldens lotteri. Men för VARJE katt är det ändå en vinst att hitta ett EGET HEM…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

4 reaktioner till “Läkning behöver tid…”

 1. De små gose ? Härligt att de läker!
  Så bra att du lilla Wikki håller oss andra så uppdaterade i detta Tack så ?-ligt,vännen!

  Min blogg hsar fått fnatt så flera inlägg är borta,bland annat Inlägget ang branden 🙁
  Mfl…Men jag har ju kvar länken till dem i Gadget som tur är 🙂
  Detta är Inte första ggr som sådant händer!

  Jam & Kram från Oss du goaste av alla!!!

  1. Bloggar lever sitt eget liv ibland – du såg ju hur min gjorde när plötsligt alla inlägg blev med typsnitt i största size så det bara fick rum 2 rader på bildskärmen, det var någon blip i ett html-protokoll, när det fixats så blev allt normalt igen.
   Huvudsaken är att du är kvar!
   NosPuss Wikki

 2. Stackars, stackars missar åh vi får tårar i ögonen för det är så synd om dem som skadats i branden men ännu mera synd om dem som fortfarande saknas. Om vi ändå bodde i närheten för då skulle vi gå ut och spåra, för det är det som taxar är bäst på.

  Taxkramisar.

  1. På sätt och vis är det ju tur med snön, för då kan människorna använda sina ögon och spåra… Men det är synd för katterna som fryser.
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *