Kattflickan fick ett nytt hem…

dt1Vad står det egentligen i kattens öra? skrev Pia Persson i DT den 4 januari. Den härligt sköldpaddsfärgade långhåriga kattflickan hade hittats av snälla människor i Boda Svärdsjö, efter att ha vandrat runt där hemlös en längre tid. Hon var kastrerad och ID-märkt men registreringen fanns inte hos SKK.

Genom att spåra att katter med ID-nummer före och  nummer efter i registret var ID-märkta hos veterinär Torkel Östman i Smedjebacken, gick det att med hjälp av honom hitta kattens ursprungliga ägare. Det visade sig då att katten efter märkningen bytt hem två gånger, ID-uppgifter hade skickats till SKK men inte kommit fram. I det senaste hemmet hade katten bara varit ett halvår och haft jobbigt med sina kattkompisar innan hon försvann.

Hur Soden, som hon heter, klarat sig fram till nu är en gåta, hon har nämligen varit på drift i nästan ett år. Eftersom det troligen var att hon inte trivdes har hon nu fått flytta till en dam utan katt där det är lugnt och skönt. Soden verkar att trivas från första stund!

Men det visar bara hur bra det är med ID-märkning och att man ser till att registrera sin katts märkning hos SKK. Vill du vara säker på att din katts uppgifter verkligen kommit in i registret är det bara att gå till deras söksida för katter, knappa in numret och kontrollera att uppgifterna där är korrekta!

Din katt är väl märkt???!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Kattflickan fick ett nytt hem…”

 1. Underbar historia! Undrar undrar vad en katt gör själv ute i ett år och HUR klarar den sig. Så fint att hon har fått ett nytt hem, vacker katt! Tänk att rymma själv, vara ledsen och sen behöva klara sig själv!

  Matte har hittat säkerhetsnålen! Puhhh! Hon kröp och kröp, fick hjärtklappning. Kände på oss och tittade om vi mådde dåligt. Men till slut trampade hon på något… Så nu har vi lovat att inte leka med lillmattes reflexer : ( Vi ligger bara på skötbordet, i hennes bebissäng med mjuk filt och i hennes vagn. Allt när hon inte är där ; )

  TassKram från Sven och Signe

  1. Tack SkaparKatten att den säkerhetsnålen kom till rätta!
   Bra att ni värmer upp i bäddarna åt lillmatte, det gillar hon säkert! *spinner*
   NosPuss Wikk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *