Rapport från Kompis

En katt till i fällan: Mona-Lisa!

monalisa
Med vackra sköldpaddan Mona-Lisa infångad har nu saknat-antalet sjunkit till 13 katter. Man jublar för varje ny katt som dyker upp och hoppas, hoppas, hoppas….
my2

Det visade sig att matskålarna inne i fällorna var för lätta, så att de katter som smyger omkring ute kunde dra ut dem med mat och allt utan att fällan slog igen. Liksaå frös maten och trillade ned under tryckplattan så det hindrade fällan från att utlösa luckan.

Mona-Lisa är chockad av det som har hänt, så nu behöver hon lugn och ro och lite god mat. Lilla My satt lite längre bort och tittade på när Maritha och Sonny upptäckte Mona-Lisa i fällan. De kunde dock inte fånga My eftersom hon är blyg av sig.

Igår kväll meddelade Maritha att honkatten Selma kommit in. Selma är saknade kattungen Fidelis mamma och fanns ännu inte på hemsidan eftersom hon är så rädd. De har sett flera spår efter katterna, bl a små tassavtryck vid det gamla katthemmet som förmodligen tillhör någon av kattungarna. Vi kan ju hoppas att Fideli är en av dem?

Malin och Tassie går nu fritt i lillstugan efter att ha suttit i de större burarna innan. Nu är de pigga, äter och mår bra. Även Ida mår bättre men är fortfarande kvar hos veterinären. Robinson har också piggnat till ordentligt, men ska röntgas för rossliga lungor. Det gick inte att göra häromdagen – för han hade ätit för mycket!

marita

Men som ni säkert såg på tv-klippet med Maritha så är flera av katterna fortfarande i chock, de ligger bara och trycker… En del av dem var skygga och rädda redan innan, och de behöver nu komma till någon som kan ge dem mycket trygghet, tid och VARSAM hantering tillsammans med kärlek och värme.

Om någon har ett precis lagom kattstort utrymme i sitt hjärta, och resten i efterlysningen stämmer, så hör av dig till Kompis!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Rapport från Kompis”

 1. Kan inte sluta tänka på den röda katten med de sönderbrända tassarna… här skulle han få massor av kärlek, men klarar vi av att ta hand om fem katter varav tre skygga?!? Jag vill så gärna älska varenda katt jag ser, särskilt de som farit illa, men vill inte bli någon ”kattsamlare”… usch, så svårt!!!

  1. Vi är fler som tänker på Jussi stackaren… han får smärtlindrande och salva på sina tassar som ska bli bra. Det är alltid svårt att se den som lider. Du vet, vi som inte kan blunda heller för lidandet – vi vet för mycket om det…
   TassKram Wikki

 2. Underbar rapport Wikki! Så fint inslag från TV4. Helt fantastiskt att det finns fler som lever! Vi är så glada! Kram Sven och Sigen

  P.S. Wikki, vi har ALL överseende med våran tyg katt!

  1. Å tack! Jag lovar att fixa iväg paketet i morgon.
   Visst är man salig för varje funnen liten kisse!
   NosPuss Wikki

  1. Hi hi genom att ta in affischen ger du ju stöd på ditt sätt, eller hur vännen!
   NosPuss Wikki
   PS Klappa Cesare! *buff*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *