För långt borta för att hjälpa till?

”Jag är alldeles för långt borta för att hjälpa till?” var min första tanke när jag läste om elden på katthemmet Kompis i Nybro. Men jag ruskade snabbt på mig och bytte tankebana: ”Vad kan jag göra från min vrå av världen? Jo jag kan ropa på hjälp!”

…och så gjorde jag det. Här på bloggen, och med mail till alla kontakter jag kunnat komma på. Och ni har svarat, alla underbara katter och människor! På Kompis egen blogg kan jag se hur mina vänner tassat in, den ena efter den andra och lämnat bidrag, och skrivit egna rop om stödjande hjälp i nöden!

wintercoat2

Sedan funderade jag lite till. Ni vet, det sitter lite extraprocessor mellan mina lurviga öron.

Och så började jag skriva tiggarbrev till olika företag i kattbranschen. Fodertillverkare, kattshopar, alla möjliga…

Det skäms jag inte för, nöden har liksom ingen lag! Visserligen har de flesta företag helgstängt nu men på måndag när de flesta kliver jobbar igen så hoppas jag att de läser dessa mail och reagerar! För på lång sikt behöver Kompis hjälp under mer än en dag eller vecka…

Så här skrev jag:

Katthemmet Kompis har idag 1/1 brunnit ned till grunden, flera katter brändes inne men många räddades. Tio års arbete och ett fint katthem är ödelagt…
Hjälp oss hjälpa dem!
Snälla kan ni ge ett handtag på något sätt? Läs mer här: 
http://katthemmetkompis.blogg.se/2010/january/katthemmet-kompis-har-brunnit-ner.html
http://hittekatter.ifokus.se/Articles/Read.aspx?ArticleId=94b01a24-37a5-47c5-a892-48bef909ce8c
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.13564271
Katterna är tillfälligt inhysta men allt är borta – de behöver mediciner, bäddar, kattsand, mat, vårdartiklar, lekutrustning… och tröst…. Kontakta jenny@katthemmetkompis.se för mer information vart hjälp kan sändas!
Snälla hjälp!
TassKram bloggkatten Wikki

Den som vill får gärna kopiera detta och sända till egna kontakter!

(Men glöm samtidigt inte alla andra hjälpbehövande katter runtom i landet…)

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “För långt borta för att hjälpa till?”

 1. Wikki du gör ett fantastiskt jobb! Visst är det härlgit att hjälpa till och ge ; ) Istället för att slösa på mellandags rea borde vi skänka mer till våra katthem speciellt nu när det är så kallt ; ) Stor kram från Signe och Sven med matte Agnes (vi jagar skator som matte matar med bröd just nu ; )

  1. Vi försöker i alla fall dra ett litet ynka trå till stacken! Man är ju bara en liten katt!
   NosPuss Wikki

 2. tack för de fina orden i dagens inlägg.
  ja,murre han måste ju oxå får lite utrymme i bloggen…

  1. Ja man måste dela med sig. Fast Nova är lite blyg för att vara med i bloggen, hon tycker att jag ska sköta den saken. Hon är lite mera hemma-katts-pyssel-typen om man säger.
   TassKram Wikki

  1. Det är i denna stund man vet vilka som verkligen är vänner – det är de som ger något fastän de knappt har något själva! *spinner*
   Tack till alla för gåvor, stora som små. De kommer att behövas!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *