Cirka 25 katter miste livet….

jpgl

Det fruktansvärda hände idag på eftermiddagen. Räddningstjänsten fick vid 13-tiden larmet om att det brann i Katthemmet Kompis. När de kom fram kunde konstatera att den 70 kvadratmeter stora byggnaden som katterna bodde i redan var övertänd.
”Byggnaden gick inte att rädda. Vår uppgift var främst att rädda katterna vilket inte var lätt. Katter beter sig märkligt vid brand. De springer och gömmer sig. De flesta av mina mannar blev bitna av dem, inklusive mig själv. Trots den höga värmen och katternas bitande lyckades vi rädda 25-30 katter. Sedan var det några katter som sprang till skogs.” berättade räddningsledaren Roger Wedebrand, för tidningen Barometern.

Det tog tre timmar att släcka elden och under tiden tvingades polisen avliva svårt skadade katter. Elden hotade dessutom att sprida sig till Sonnys och Marithas hus. Brandorsaken vet man ännu inte.

Å stackars alla dem! Nu har de katter som hittats kunnat härbärgeras tillfälligt i ett hus på gården, men allt nödvändigt har förstörts av elden: De behöver kattmat, kattbäddar, kattsand och toalådor, matskålar, ja allt!

Du kan stödja Katthemmet Kompis med penninggåvor via föreningens Plusgirokonto 35 74 82-9 men om du finns där i närheten i Småland så tror jag framför allt att de behöver din handräckning och din tröst!!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Cirka 25 katter miste livet….”

 1. Vilken mardröm! Det är inte möjligt att sådant får hända! Vår matte kommer försöka hjälpa till men just nu gråter vi tårar så pälsen blir våt. Kram från Signe och Sven med matte Agnes

  1. Det är så sorgligt att det nya året ska börja så här! Och måste vara helt fruktansvärt för Sonny, Maritha, Jenny och de andra som jobbat där med katterna…
   Så nu sitter jag och mailar tiggarbrev om hjälp till Kompis till alla möjliga håll för att ge dem stöd!
   *djup suck*
   TassKram Wikki

 2. Neeejjj. ”gråter” Stackars alla katterna och alla andra på Kompis. Vad bra att du har satt ut potgirokonto så vi kan bidra. Nosbuff

 3. Det är underbart det du gör! Vi har nu gjort en ingetalning som är framme först på måndag… Håll oss vetande hur det går! Stor kram från Signe och Sven med matte Agnes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *