Finns du i Malmö och kan ta hand om en skygg katt?

Vid Hornbach byggmarknad i Malmö finns en grupp skygga katter som lever dels på byggmarknaden mellan kundvagnar, bilar och trafik (Motorvägen går bredvid), dels i en fallfärdig utbränd villa intill. Fyra katter har fångats in och finns nu i jourhem, där de vårdas för bland annat köldskador och några märkliga ”frätliknande” sårskador.

katt_
Den här lilla stackaren hade alldeles uppsvullna tassar. En annan katt har slickat runt munnen så läpparna är alldeles såriga, troligen har den slickat i is och snö efter vatten.
katt_mun

Alla nu infångade missar var väldigt tokiga efter vatten i början, så de hade antagligen törstat svårt. Nu har tre av dem fått veterinärvård och kastrerats. En hade också urinvägsinfektion, och fick antibiotika. De mår alla bättre. Men det finns minst fyra katter till som behöver hjälp!

Någon personal på Hornbach har lite halvhjärtat försökt hjälpa katterna, men det har inte fungerat, och mer kan du läsa på Hittekatters tråd om detta.

bild1

Det är inte någon skön plats de kvarvarande katterna har i den brunna villan heller, den är full av bråte, sot, glaskross och sopor. Nog för att det i viss mån är tak över deras huvuden men kylan finns kvar och riskerna.

För den som vill skänka en slant till veterinärhjälpen som de här katterna behöver finns ett stödkonto hos Haga Veterinär AB postgiro 352414-7 (OBS! märk med ”Hittekatter” så vet Hagaveterinärerna vad det skall vara till!

Bor du i Malmö och har plats för en katt, som kan vara lite rädd och frusen? Öppna din dörr!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Finns du i Malmö och kan ta hand om en skygg katt?”

  1. Nu är några inne i trygghet i alla fall och det är viktigt! Hoppas bara att deras hälsa inte skadats allt för mycket redan. Just vattenbristen när det är så här kallt kan ställa till mycket!
   TassKram Wikki

  1. Ja tänk ändå om man varit så kattastiskt rik att man kunde fixa hem till ALLA hemlösa missar???! Ibland när jag inte kan somna så ligger jag och drömmer om det jättestora katthem jag vill bygga på landet och öppna för massor av stackars katter…. *suck*
   TassKram Wikki

  1. Är man skygg så är det jobbigt med människor tills man inser att de är faktiskt snälla. Hjälp oss skyggisar! vädjar ändå blicken…
   TassKram Wikki

 1. Nämen, stackars katter…

  Ibland önskar jag att jag bodde i ett jättehus och hade ett par miljoner på banken så att jag kunde ta hand om alla dessa stackars hemlösa små katter som far illa. Fy satan vad jag blir ledsen när jag läser sånt här.

  Kram & Jam från Susanne & Flipper!

  1. Å en till som drömmer samma dröm som jag! Flipper, när vi blir rika kan vi väl hjälpas åt då? Bygga det där super-katthemmet???!
   TassKram Wikki

 2. Stackars missar! Att vara i en sådan miljö att man får köldskador på tassar och nos! *sniff* Hoppas verkligen att de kan fånga in fler av kissarna. De förtjänar att få komma in i värmen och få mat precis som alla vi andra.

  1. Men för varje gång vi som har det bra kan låna ut våra människor till en liten stunds hjälp på ett katthem, så leder det till räddning för sådana här stackars missar! Hurra för alla dem!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *