Så här kopierar du in länkar

Jag fick frågan hur man gör för att kopiera in länkar i blogginläggen – jo det är lätt som en plätt, i alla fall här i Metrobloggen vill säga! Hur det är i andra bloggverktyg vet jag inte, men jag gissar att det är snarlikt!

1) Börja med att skriva hela den bloggtext du ska ha.

2) Samtidigt kan du ju ha sidan som du vill länka till öppen i ett annat fönster eller en annan flik. Klicka in på det fönstret/fliken och kopiera URL-adressen som finns i fältet allra högst upp.

markera

3) Gå tillbaka till inlägget och markera den del av texten, ett eller flera ord som ska innehålla länken.

4) Klicka på ikonen med en jordglob och en kedja i verktygsfältet ovanför inlägget. glob   En ny ruta kommer upp då. Tryck CTRL + V så klistras din länk-URL in. Tryck OK.

5) Nu visar en understrykning att din länk har infogats.

wikki_gif3

Det här kanske är rena självklarheter tycker de flesta – men alla har inte samma datavana, och dem ska man ge en hjälpande Tass, tycker jag!

En ny vän idag kanske räddar ditt liv i morgon?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *