Nyx ännu en bibliotekskatt

För alla er som läst om bibliotekskatten Dewey i bok eller i mitt tidigare inlägg, kan jag berätta att det finns enligt en undersökning cirka 800 dokumenterade ”library cats” varav ungefär 300 bor permanent i ”sina” bibliotek! Fantastikt, eller hur?

nyxcatfishx1

Här ska ni få träffa blinda Nyx, som jobbar på kontoret Overbooked på Chesterfield County Public Library i Virginia. Nyx föddes utan ögon, men klarar ett aktivt och lekfullt liv med hjälp av biblioteks-personalen, och sin alldeles egna ekolodsmetod: Nyx ger upp ett högljutt mjau och lyssnar noga av hur ljudet reflekteras, vilket ger henne en uppfattning om rummets form och eventuella hinder!

musicalnyxx

Nyx gillar att vara överallt i biblioteket, åka med i bokvagnarna och hjälpa till att hitta böcker eller skivor i hyllorna.

Vill ni njuta av en riktig kattsaga så gå in på Nyx egen hemsida eller facebook och läs mer om henne!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Nyx ännu en bibliotekskatt”

    1. Och så klarar Nyx livet fantastiskt bra fast hon inte har någon syn – visst är det troligt! Jag blir så glad av att läsa om henne!
      Svansdansande Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *