Cat of the Day – en härlig sida!

Det finns gråa dagar, och det finns soliga dagar. De soliga dagarna tar jag ut mina människor i koppel och går en lång och skön promenad. Eller sitter på balkongen och bara njuter av tillvaron. De gråa dagarna ”snugglar” jag in mig i en skön filt och kurar framför datorn i hopp om att hitta solglimtarna där… Ja, man kan ju inte ha någon brasa eller öppen spis precis i en vanlig liten hyreslägenhet, och då får man ta vad man har!

cat

oftheday

Och under en sådan dag råkade jag tassa in på ”Cat of the Day” – och nu måste jag bara hälsa på dem VARJE dag! För det är verkligen en dos solsken varje katthistoria som berättas…

Den allra första katt ut att bli presenterad heter Lucas och presenterades den 2 september 1997, han är en svart semilånghårig pojke och kom då med på den nystartade sajten ”Pet of the Day”, där hundar, katter och andra husdjur fick vara med på samma kalender.

kenya

Populariteten blev fantastisk och exakt ett år senare utökades ”Pet of the Day” med ”Dog of the Day” och ”Cat of the Day” som fick egna sidor. Kenya heter bengalkatten som kom först på katternas egen sida den 1 september 1998.

Varför? Ja, för oss som älskar våra djur är det inte svårt att förstå: ”Whether you do not have any pets or your home, barn, and pastures are full, Pet of the Day aims to bring a few minutes of joy into your life each day. Every day we present a new pet photo and story to try to illustrate how animals enrich the lives of people around the world.”

Den första svenska katten att vara med på sidan heter Pinocchio, en norsk skogskatt, 1997. Sedan dess har en ny katt, från någonstans över hela världen, presenterats varje dag och gissa vad? Nu har jag anmält mig också! Håll tassarna att jag får vara med?!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *