Skriv på protestlistan du också!

Visste du att Sverige ”tillåter” sexuella övergrepp mot djur?

Djurrättsalliansen kämpar på många fronter mot pälsdjursindustrin, plågsamma djurförsök och alla tänkbara grymheter mot djur. En viktig punkt på deras agenda är också att se till att svensk lagstiftning skärps beträffande tidelag – alltså sex med djur – ett oerhört tabubelagt ämne som man gärna förknippar med gamla tider. Fram till 1944 var det faktiskt olagligt, men i samband med förändrade sexualitetslagar så är Sverige är ett av få länder där det inte är förbjudet att utföra sexuella övergrepp mot djur, om man inte kan bevisa att djuret har lidit!

youremybreakfastbyarzs

Men en hund eller katt som trasats sönder av en mans våldtäkt, de kan inte berätta… Oftast dör de utan att brottet uppdagas. Under de senaste 25 åren har inte en enda person blivit dömd för djurplågeri efter sexuella övergrepp mot husdjur och t ex hundar har lämnats tillbaka till sina förövare och övergreppen har kunnat fortsätta. Dessa skadade djur blir allt vanligare på veterinärklinikerna, men djurplågeriet är svårt att komma åt.

Du vill nog helst slippa veta vad sjuka personer gör mot katter och sedan kallar ”lite sex, det var väl inte så farligt” fast katten plågas ohyggligt och dör av inre skador! Inget djur är byggt eller anpassat för samlag med människor – läs ”MÄN”, för kvinnor våldtar inte djur!  Men djur kan inte ringa polisen eller berätta vad som hänt – de ligger där trasiga och blödande tills någon hittar dem! Och det är VÅLDTÄKT för INGET djur kommer frivilligt och förför någon…

whatt

Under försommaren kom ett uttalande om att regeringen kommer att utreda djurskyddslagen för översyn och modernisering, bland annat ”förtydliga och stärka skyddet för djur som används för sexuella ändamål” enligt jordbruksministern Eskil Erlandsson. Utredningen ska vara klar i början av 2011 och fram till dess ser Djurrättsalliansen som en av sina största uppgifter att bevaka infriandet av det löfte som de utsatta djuren fått från makthavarna: att det nu ska bli ett starkt avståndstagande och förbud mot tidelag i svensk lag. Läs mer på sidan ”Stoppa djursexet”.

Backa upp detta med att skriva på protestlistan till regeringen!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

21 reaktioner till “Skriv på protestlistan du också!”

 1. Fy vad hemskt. 🙁 Jag vet att det är ”tillåtet” och håller med om det borde vara förbjudet. Men jag tror inte att förövarna uteslutande är män, det är lika naivt som att säga att alla pedofiler är män. Självklart finns det sjuka och grymma kvinnor också, även om de inte har en egen snopp att missbruka djuren med.

  1. JA du kan ha rätt i det senare… Det tragiska är att djuren inte kan vittna. I mellansverige åker t ex nån galning runt och skär sönder ston i könet så de inte klarar sig. Det har pågått i flera år. Man blir mörkrädd…
   TassKram WIkki

 2. Det är inte klokt att det är tillåtet! VARFÖR ska det vara tillåtet att förgripa sig på djur????

  1. Ja -egentligen är det ju inte tillåtet att förgripa sig på nånting? Men det sker… för att det finns idioter…
   *suckar*
   NosPuss Wikki

 3. Självklart skriver vi på men det sjuka är att det inte är förbjudet i 2000-talets Sverige. Tasskram

  1. Ja visst är det underligt!
   Och polisen kan ibland inte avgöra om det är djurplågeri… Man undrar hur det tänkandet går?
   TassKram Wikki

 4. Det som försvårar nåt enormt när man vill förbjuda det, är att folk associerar ett förbud mot djursex med moralism. Man fattar inte att det är DJURPLÅGERI, utan tror att det handlar om att sätta dit folk som är ”konstiga”. Det kan verkligen vara enormt svårt att få folk att sluta tänka i dom banorna…

  T ex så kom det för några år sen ut en bok om ”perversioner” (minns inte om det var så titeln lydde, nåt i den stilen iaf). Det var folk som blev kåta av att gnugga sej mot träd, folk som tände på att ha sex i konstiga utstyrslar, alla möjliga putslustiga varianter – och så en man som hade sex med sin hund. Han menade att han absolut var emot djurplågeri, men han och hunden hade ett ömsesidigt förhållande tyckte han. Det är ju fullt möjligt att han trodde på det själv, finns ju tydligen många pedofiler som lurar sej själva på det sättet…

  Poängen är att det är så j-a sjukt att en zoofil kan stoppas in bland folk som har lite ”putslustiga” sexuella avvikelser som inte skadar nån annan. Alla förstår att det vore sjukt att stoppa in en intervju med en PEDOfil i en sån bok, men folk har så svårt att se zoofili på det sättet. Tyvärr.

  1. Ja men om nu folk har lustigheter för sig med varann på ett vuxet och fritt väljande sätt, det må vara upp till dem. Men när barn, djur, svaga personer etc utsätts för det genom tvång, hot, våld, utpressning – då är det bara en acceptansfaktor som gäller och det är NOLL!
   Så jag protesterar…!!
   TassKram Wikki

 5. TYVÄRR så tillåter vi det!! Jag har disskuterat det med politikerna vi har här i stan där jag bor, och försökt väcka debatter om att något måste göras på den fronten ”Men visar djuret inget fyskisa skador så är det svårt att bevisa att det tagit skada av förgripandet” DET är heöt sjukt.. jag blir väldigt mörkrädd av att höra detta ur en människas mun! :S

  1. Tänk om folk kunde fatta: Djur parar sig endast inom sin egen art. Mänsklig sex har djur inget behov av. Alls. Punkt.
   Skriv på protestlistan!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *