Följetongen om Djurens Vänner i Borås

Jag och flera kattvänner som skrivit om det otäcka katthanterandet hos Djurens Vänner i Borås (Se mitt tidigare inlägg – men varning för otäcka bilder!) har nyligen fått konstiga, praktiskt taget hotfulla mail eller bloggkommentarer. Alla i stort sett likalydande från en person som lämnar namn och telefonnummer och gärna vill tala om hur fel alla har i fråga om föreningen. Personen verkar skicka detta ganska urskiljningslöst till folk vare sig de har uttalat sig kring Djurens Vänner eller ej. Morgonpigg människa också, sitter och skriver kl 04.49…

Här återger jag en del, men med namn borttagna. Han skriver:

”Du vet väl att detta är påhittat. Detta för att skada Djurens vänner i Borås. Det är påhittat samt fejkat av en ##namn## som har hjälpt till inom Boråsföreningen en kort tid, samt av dess förre ordförande ##namn2##, som försvann från föreningen på grund av att han ej haft någon kännedom om djur utan var en gammal bilhandlare, – – – Hoppas att Du inte fortsätter att sprida osanningarna vidare, vi försöker att arbeta vidare fastän vi fått djurförbud, pågrund av alla lögner samt förtal, samtliga polisanmälningar är nedlagda. Djurförbudet kommer att hävas. Katt liket Du lagt ut på Din hemsida är en katt som är identifierad hos blåstjärnan i Borås med en chippsmärkning som är 985 1000 10 75 71, denna katt var upptagen ur en grav med blomsterprydnad, alltså gravskändning, märkningen upptäcktes av Blåstjärnan i Borås, då öronmärkning är vanligast hos katter, missades detta av gravplundrarna. Vi kommer att polisanmäla alla som försöker att komma med förtal mot oss, allt som förekommit mot oss är nedlagt då det ej fanns något som var befogat till dags datum, allt var påhittade lögner, för att svartmåla oss. Många hälsningar: ##namn3## PS Du får ringa mig ##telnr## jag hoppas att jag kan svara på allt Du undrar över.”

id1

Tyvärr vet jag att allt detta INTE är påhittat. Det chipmärke du anger är falskt, vilket jag kollat med Sverak. Närliggande chip-nummer är exklusiva raskatter som inte på något sätt saknas!

Jag har också ringt och talat med flera personer på Blå Stjärnan idag – de har inget som helst samarbete med Djurens Vänner, tar helt avstånd från föreningen och har tvärtom tidigare vid flera tillfällen försökt att komma åt att få de kriminella handlingarna mot katter att upphöra!

Det finns över huvud taget ingen som vinner på att hitta på en sådan här sak mot Djurens Vänner, om de verkligen varit ”vänner”. Men ju mer jag forskar i saken så får jag höra historier om hur personer i Borås hotats, hur kattkadaver placerats i deras trädgårdar med mera! Borås är luttrat… Vidare ligger skräckhuset där alla de döda katterna påträffades precis intill Borås stads vattentäkt, hur fint är det? Att Hälsovårdsmyndigheten inte ingripit då är verkligen en gåta! Ifråga om det omtalas mutor… Helt absurt i en kattvärld där vi borde värna och hjälpa varann???!

Vad jag har markerat med fetstil är också den oroande texten att de fortsätter sin verksamhet TROTS djurförbud. De borde veta bättre!!! Jag fortsätter att gråta för alla dessa katter!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Följetongen om Djurens Vänner i Borås”

 1. Polisanmäl och svara inte. Svårt att fatta! Göteborgs katthjälp har också tagit upp detta problem. Fruktansvärt!

  1. De kanske har fått samma konstiga mail. Att nån kan ställa sig som front för något sånt här är ofattbart! *suckar*
   TassKram Wikki

  1. Man blir innerligt less på detta och önskar egentligen att någon sorts djup ånger skulle drabba de här personerna, så att de ägnar hela resten av sina liv till gottgörelse!
   NosPuss Wikki

 2. Fortsätt att skriva! Vi måste hjälpa till där vi kan och inte tystna pga hot. Men gör som Agnes skriver och polisanmäl!Reaktionen visar väl i och för sig att man tar åt sig. Tasskram

  1. Jobbar på det! Man trampar inte små bloggkatter på svansen!!! Vänta bara!
   Tack för er support!!! Väldigt värdefullt!
   TassKram Wikki

 3. Matte säger att straffet måste nog bli strängare för de som har fått djurförbud. Det verkar vara lite slappt när det inte utdöms fängelse, inte ens där vanvård av djur kunnat påvisas under många år.

  Vad jag tycker om såna människor lämpar sig inte i text, men fy f-n kan jag väl säga. Skulle jag få som jag ville så skulle jag bita dem i hälsenan så de inte kunde gå mera. Samma sak säger brorsan han är oxå jättearg på dem som gör djur illa.

  Taxkramisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *