Finns det helsvarta katter med klarblå ögon?

blackcatblueeyes

Massor av fotomanipulerade bilder på svarta vuxna katter med blå ögon går att hitta, men inga ”äkta” som känns helt självklara. När jag läser fakta om genen för blåögdhet som t ex hos ”Ojos Azules”rasen så ser jag att den kan orsaka kranieskador och dödföddhet om den förekommer i dubbel upplaga (Alltså både hos pappan och mamman). Bland annat därför är ”Ojos Azules” inte godkända utav Sverak. I den här länken hittar du mycket läsvärt om katters färger och ögonfärger.

littleblackkittenbyhoschie

Så svaret på rubriken är: Ja, det finns gott om små svarta kattungar med blå ögon, och på nätet finns massor av folk som hävdar ”Jo då jag har en helsvart vuxen katt med blå ögon och har sett massor av dem!” men några länkar eller bilder syns inte till. Så om det finns vuxna svarta blåögda katter så har inte jag sett någon… än.

Fast jag kan tänka mig hur vackra de skulle se ut!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Finns det helsvarta katter med klarblå ögon?”

  1. Hihi , så sant jag är ganska lättsmält då det kommer till kissar , stora och små:)Alla säger att jag blivit Kattgalen, det är nog sant
    Kram jam o Spinn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *