Busskatt i Limhagen letar tryggt hem

Bor du i Leksand och har en rödvit katt som ofta försvinner iväg hela dagarna?
lexxbusskatb
Den här snygga kattkillen kommer och hälsar på hos busschaufförerna i garaget i Limhagen, Leksand. I två års tid har han dykt upp tidigt på morgonen, berättar Pia Persson på DT, för att få frukost och sedan mysa i fåtöljen, gosa och småäta med ”chaffisarna” hela dagen.

Och det har bussförarna absolut inget emot, tvärtom månar de om sin kattkompis, som bara dök upp för ungefär två år sedan, och sedan dess är deras ”busskatt”. Om han har något annat hem är det ingen som vet. Dilemmat är bara att busskatten inte kan få stanna kvar på kontoret på nätter och helger, då han sätter igång larmet när han rör sig i lokalen. Personalen tycker det känns grymt att bära ut honom om kvällarna nu när vintern blir allt kallare, plus att han blir utan mat på helgerna, då ingen jobbar.

Busskatten är en kelig mysig kille med några år på nacken, och visst skulle chaufförerna sakna sin kompis, men hellre vill de att han får ett eget hem!

Känner du igen busskatten eller bara vill ge honom ett tryggt stadigvarande hem? Hör då av dig till Pia Persson, Dalarnas Tidning, på 023-195 35. Helst så fort som möjligt, så han får komma in innan vintern med snö och kyla är här!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *