PåsRåttor och SängMöss

Kattälskande Ailurofilen har en serie inlägg som heter Dagens Regel. De är så mysiga att det är det första jag gör på morgonen att kolla om det kommit någon ny Regel.

Så här löd gårdagens:

 

gryphonbaggedx

Regler om papperspåsar

Inuti papperspåsar bor påsråttan. De är små och har kamouflerat sig i samma färg som påsen, så de är mycket svåra att få syn på. Men du kan lätt höra de prasslande lätena de ger ifrån sig när de kilar runt i påsen. Vad som helst, inklusive att strimla påsen, kan göras för att döda den.
Obs! Om du ser en annan katt som jagar påsråttan, är det tillåtet att göra en smygattack som vanligtvis slutar med en storslagen dragkamp.

 

Det kom mig att tänka på informationen om sängmöss som jag fått från Jippi, Mynta och Goe:

santinosm3

Fånga sängmöss:

Människor vill få dig att tro att knölarna eller det som rör sig under täcket är deras händer eller fötter. De ljuger! Det är i själva verket Sängmöss, även om ingen katt någonsin lyckats fånga någon… Så finns de! Ett tips är att smyga in en tass & riva till sig den,eller ta en snabbt språng & dyka in under täcket & hugga direkt! Om du inte törs det kan du testa att hugga den genom täcket… Vi har vart nära att fånga en flera gånger men…Då skriker vår människa i högan sky & då blir den ju rädd & smiter!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “PåsRåttor och SängMöss”

  1. Vi har oxå såna där sängmöss, de är häftiga att sätta tänderna i, husse och matte vrålar i högan skyl och då smiter de ju iväg. Förra vinterna hade vi riktiga möss uppe på vinden, då satte husse fällor och tog de rackarna. Vi är inte så intresserade av att fånga riktiga möss men våran reservmorsa hon var en hejare på att fånga möss.

    Taxkramisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *