Awesome girl – är jag det?

Jag har fått en utmaning/utmärkelse och kan inte låta bli att undra vad som ligger bakom den…

utmrke
Jo att jag fått den av Vimsan, det vet jag ju – liksom att hon ber mig berätta tio saker om mig själv. (Det kommer sedan!) Men jag funderar på den konstiga bilden ovan som följer med… och undrar varifrån den URSPRUNGLIGEN kommer och vad som är – mer än mode-accessoirer – den röda tråden? Den känns lite vilse när den hamnar hos mig, bloggkatten Wikki!!?

Awesome betyder många fina saker:  Fantastisk – respektingivande – skräckinjagande – mycket bra – någon som inger djup vördnad – storslagen… Undrar just hur det passar in på en liten katt som jag?

Så jag lekte detektiv och följde den här award-tråden cirka femtio bloggar bakåt. Och hamnade ibland norska stick-, sömnads- och broderibloggar! Det var jättefina bloggar, med massor av underbara hantverk, bilder och roliga tänkvärda tankar!  Men sedan bara försvann tråden i ingenting efter att någon lagt upp sin award utan att tala om vem den kommit ifrån. Snopet!

_19

Här är i alla fall 10 saker om mig:

1. Jag avskyr att få tovor bortkammade ur kalsongpälsen!

2. Alltid när matte badar är jag med på badkarskanten eller uppe på tvättmaskinen…

3. Mitt jamande låter inte MJAU utan snarare som kvitter! Ett pärlande mirrande kvitter?!

4. Jag gillar att sova i en grön plastback under vardagsrumsbordet, ovanpå mattes lager med skrivarpatroner, lite lagom obekvämt och med huvudet lutat mot kanten.

5. Ibland får jag syn på något spännande utanför köksfönstret, där händer det ofta saker. Det talar jag ljudligt om genom att springa och hämta mina människor och visa att de ska följa med till fönstret och titta ut. Tyvärr fattar de inte alltid vad jag tycker är så viktigt att visa…

6. En effektiv väckarklocka, det är jag. Jag sätter mig på nattduksbordet och petar ned prylar, den ena efter den andra, slamrar så mycket jag kan. När jag börjar tugga på saker där, då flyger matte upp och skriker?!!

7. När vi är ute och går tar jag alltid en runda ut på parkeringen och spanar efter Stora mattes bil. Man kan ju alltid hoppas den finns där och åker till Landet.

8. Mina vippor är också bra pekpinnar för att visa att jag vill något. Jag bär omkring med dem på ett särskilt sätt och då fattar mina människor att jag vill ha uppmärksamhet.

9. Jag är april månads katt i 2010 års Purina Gourmet-kalender. Fast det vet ni ju redan. Men jag måste få malla mig lite? Jag gör det ju ALDRIG annars.

10. Här raggar jag medhjälpare till Örebro Katthem! S O S – vi behöver mer folk som hjälper till – snarast!!! Alla medarbetare sliter så att knäna viker sig, och därför behöver vi massor av fler frivilliga! Snälla, kom och hjälp till – mina kattvänner behöver er!!!!

Nu skickar jag denna utmaning/award/belöning vidare till några personer som jag tycker är storslagna och fantastiska:

Miss Lovlie – som kämpar och kämpar för att få allt att gå ihop, men som ändå lyckas njuta av små enkla saker som glittrigt nagellack och cupcakes. Du kommer att fixa tillvaron, jag lovar!

Neko – som också är en kämpe, som tar sig igenom operation, skola och höst med så mycket positiv optimism. Du är dessutom en fin vän…

Slutligen – fast de inte har någon blogg – skickar jag den allra största elogen och berömmet till ALLA DE UNDERBARA TJEJER OCH KILLAR som är jourhem och tar hand om alla våra hemlösa katter! Och till ALLA MEDARBETARE runt Örebro Katthem, som brinner som facklor för detta! Det skulle gå att räkna upp en lång lång rad namn… ingen nämnd men ingen glömd som det heter! Tack för att  ni finns!

adoptstray

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Awesome girl – är jag det?”

  1. Ojojoj! Tack! Kunde jag spinna skulle jag! 😀
    Måste ta mig tid o sätta mig o skriva ner lite granna i min blogg snart, istället för att bara läsa alla andras bloggar. 🙂
    *klapp o kli under hakan*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *