Undrar hur det gått för Husses älsklingshus…

husses_hus
Det var i april som Lina Färnlöf fastnade för det gamla huset på Fredsgatan 40 och tog upp i tidningen att det är fel av landstinget att låta det stå oanvänt och förfalla, vilket de igensatta fönstren understryker. Därför har hon gjort en anmälan till byggnadsnämnden. Det här är också husses favorithus, han och matte har stått därutanför och sett det vackra skalet och undrat varför det bara står där och blir alltmer förstört…
_646
Bra att Lina gjorde en anmälan till byggnadsnämnden, fast det var i april, och sedan har inget hänt. Genom kontakter med byggnadsnämndens handläggare och landstingsfastigheters förvaltare av fastigheten har hon  fått information om landstingets ansökan om rivningslov. Men ingen har inget svar på frågan vad som ska hända med huset som inte får rivas.
_647
Tänk om vi kunde få det och få hjälp att göra om hela huset till ett jättefint katthem??? Huset är q-märkt och vi katter skulle inte kloa sönder det alls utan älska det 100%.
_648

Om kommunen kunde sponsra med material och arbetskraft, så ska jag rita en bra inredning och utegård, miljön är helt underbar och med rätt räddning skulle det härliga jugendhuset få nytt liv!

Hela Örebro borde ställa upp och hjälpa till med detta??! Tänk vad stolta alla skulle kunna bli över ”sitt” historiska och eleganta katthem???

….Man får bara inte förstöra detta vackra hus!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

18 reaktioner till “Undrar hur det gått för Husses älsklingshus…”

 1. Håller med om att huset är superfin…har jobbat i det när fackförbunden inom USÖ var där. Men, det var länge sedan, närmare bestämt 1996.

  1. Undrar just hur länge det stått öde. Har massor av underbara foton, det är ett magiskt hus!
   TassKram Wikki

 2. Hallå! – var kan man läsa era kommentarer?

  Vilken helt underbar idé om det gamla vackra huset. Det skulle verkligen bli ett helt underbart katthem! Hoppas att många tänder på den idéen. Sätt upp små meddelanden om detta över hela Örebro och även i lokaltidningen, så kanske det kommer att rinna in pengar och sedan kanske kommunen kan skjuta till en del. Kanske går det att hitta någon bra sponsor ur företagsleden också – eller någon kattvän som är väldigt rik!!!!
  En gammelmattekram

 3. Jag inser nu att jag förenklat Wikis ansiktsteckning i serien. Varje gång Wiki är med i serien så börjar jag att rita av ganska noga, sen blir det förenklat… men det är nästan hopplöst att göra Wikis komplicerade make-up rättvisa i ruta efter ruta!

  1. Jag tycker det syns bra att det är jag i alla fall! Och tecknat handlar ju mycket om att förenkla, eller hur? Dessutom är min schacknos inte så lättritad! Jag är jättenöjd. Tack för att jag fick vara med – och Nova också!
   TassKram Wikki

  1. Ja tänk om det kunde bli så?! Men det är väldigt slitet och behöver en jätteupprustning för flera miljoner…
   Suck.
   TassKram Wikki

 4. Vilket kanonfint hus! Man borde kunna ta byggnadselever att renovera det till Sveriges coolaste katthem:)
  Så kan man komma undan billigt med deras utbildning och renoveringen:) Men så tycker vi som inte önskar att drunkna i papper på 3 ton innan beslut fattas..
  Kram Jam o Spinn

  1. Ja det är ett störtläckert jugendhus med härliga vinklar och vrår och en ljuvligt vildvuxen trädgård, som en djungel! *längtande*
   Måste köpa trisslott eller nåt sånt, tror jag!
   TassKram Wikki

 5. Hej och hallå, matte speaking…
  Är det sant? Är det samma hus som jag stod och tittade på i förrgår när jag följde min kompis till ögonoperation på USÖ? Jag trodde att adressen var Faktorigatan 14!
  Jaaaa, så märkligt! Jag stod också och tittade på det vackra men förfallna huset, utan att veta att det finns fler som bryr sig om det.
  I förrgår. Och nu skriver du om det.
  Hoppas att det räddas till någon trevlig verksamhet!!!

  1. Ja, det fina gamla huset ligger där vid USÖ i hörnet Faktorigatan-Fredsgatan! Och visst är det vackert! Uppe på de där glasverandorna är så fina fönster och de roliga ”tornen” sedan… Så klart huset borde ha skötts bättre och bevarats, det är obegripligt att det fått förstöras så mycket! Ja håll tassarna nu för att det renoveras pietetsfullt!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *