Hemlösa Mammi, en blommig katt

gismosmammajpgforweblarge

Det här är Mammi – Mammis historia är spännande: Hon hittades i centrala Eskilstuna, där hon fött sina tre ungar i en ventil! Sedan flyttade hon dem till ett bättre ställe och gruppen Kattskyddet fick höra talas om henne och ungarna, och ställde ut en bur för att fånga dem.

En liten unge irrade sig bort från mamman då den var väldigt liten, den hittade en kille mitt på gågatan och lämnade in den till Eskilstuna Djurskydd. Kattskyddet fångade in en unge och dagen efter hittade några byggjobbare den sista lilla ungen. Då gick lilla Mammi frivilligt in i buren, hon förstod att det var dags att ge sig av med sina ungar till ett tryggare hem, kanske? Hon är en mycket klok katt!

Öronen är helt avkapade på henne, de kan vara avklippta (?) eller möjligtvis förfrusna en kall vinter. Mammi söker nu efter ett nytt varaktigt hem. Hon kommer att kastreras kommande vecka, så hon inte skall behöva få fler ungar att oroa sig över, utan bara ta hand om sig själv nu och koppla av…

Mammis päls är vacker, klara färger som blandas omvartannat och hennes ögon är helt lysande kryptonitgröna, de finaste jag sett typ.

Ungarna Troj och Gizmo är väldigt olika. Gizmo är cremefärgad och långhårig ser ut som rena raskatten. Troj är korthårig ,vit/gul/grårandig. Mammi är ju lite långhårig själv så en av ungarna fick hennes hårlag.

mammi
Om du skulle kunna tänka dig att bli matte eller husse till Mammi, kontakta Kattskyddet!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

17 reaktioner till “Hemlösa Mammi, en blommig katt”

 1. men lilla kissen hoppas det finns ”naturliga orsaker” till att öronen är så där annars morrar och fräser jag! Hoppas att hon får ett bra hem:)
  Kram Jam o Spinn

  1. JA vilken häftig dröm det skulle vara!? Och med stora rastgårdar ute där varje katt skulle ha en stor äng, en liten skog med träd och massor av duktig personal som tog hand om allt??! *spinner*
   TassKram Wikki
   PS Dags att köpa trisslotter?

 2. Ja öronen ser ju lite konstiga ut… Men det verkar bara vara allra yttersta topparna som saknas? Verkar svårt rent praktiskt för en ond sadist att ta av yttersta topparna bara på en katt som kämpar för livet… så jag gissar på frys-skada.
  Bissen fick öron-förfrysning en gång för några vintrar sen. Det blev kala svullna fläckar på öronlapparna, men det läkte sen. Nu syns inget.

  1. Nja frysskador brukar vara mer oregelbundna, Mammis öronär väldigt jämnt ”kapade”… Men man vet aldrig…
   Usch för frysta öron, läskigt!
   TassKram Wikki

 3. Hej Wikki och alla andra kattdiggare.
  Nu har Mammi fått ett nytt hem. Hon kom till världens underbaraste Freja i Eskilstuna! TUUSEN TAAACK Freja!!!! Hon har fått det världsbäst nu, och en hundkompis på köpet! Slutet gott allting gott för denna lilla kisse.
  Ungarna är så söta att de blivit kvar i jourhemmet, haha det är lätt att fästa sig vid små söta rackare.

  Ha de BÄST alla kattdiggare!
  TAZZZZZZ-kramar till er alla! Tack för inlägget på hemsidan, fint gjort med alla bilder!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *