Läckra öron del 2

Alldeles knaprigt färska musöron, det är en delikatess. Men det kan jag naturligtvis inte erbjuda mina tvåbenta bloggläsare. Därför fortsätter nu informationen om kattörats olika utseenden!bigears1
De riktigt stora kattdjuren, t ex servalen ovan, har öron anpassade för de mest extrema klimat – de ska inte bara förstärka hörseln och kroppsspråket, de fungerar också som temperaturreglerare och solskuggande ”tak”.dsccaricel_licking_chops_en_ca
Karakalens eleganta örontofsar håller effektivt flugorna borta när den stora katten ruskar på huvudet.

elf

Pyramidformade, spetsiga eller kattformade öron – är det något för människor att ta efter? Det finns ju människovarianter på alviska öron, både de som klistrar på lösöron och de som opererar om sina riktiga öron till spetsiga eller stora utdragna modeller  – de flesta rena katastrofen, men en och annan World of WarCraft eller Elfquest-entusiast lyckas få det snyggt!

(Men som katt kan jag i förtroende avslöja att det vi vet om riktiga alver och deras sanna öronform, det är ganska olikt den modell som filmvärlden skapat… Och den hemligheten behåller vi!) r_devon_sphynx
Som avslutning ska jag visa ett par av de vackraste spröda öron: Att en liten devon sphynx kan ha så sagolikt tunna öron att de är fullständigt genomskinliga?!

Visst är SkaparKattens och Naturens fantasi fantastisk?

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Läckra öron del 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *