Visst ska det bli fint väder idag…

…men hösten bet i löven redan igår natt, knappt 4 plusgrader, och nu blir snart allt kallare. Nu är det kriskatternas tid…

stray_bumper
Det svenska klimatet är inte nådigt mot en hemlös katt som lever ute. Faktum är att ungefär 50% av dessa fryser eller svälter ihjäl under vintern. Vad gör du för att hjälpa till att rädda någon av dem?

Det finns faktiskt en mängd enkla saker som du kan göra:

Kontakta Ditt lokala katthem – de behöver säkert en hjälpande tass, kanske med att skjutsa en katt till veterinären, gosa och kela med skygga katter för att socialisera dem… Sätta upp lappar med efterlysningar, dela ut reklam, hjälpa till med loppis? De brukar ha en lång önskelista med behov! Du behöver inte just ta hem elva katter eller så – bara ge dem lite av din tid!

Kanske du kan ställa upp som jourhem? Det betyder att under en tid ha en katt i ditt hem, tills katthemmet hittar ett ordinarie hem till den!

hawk
Eller du kanske är händig på att sy, virka eller tillverka något? Många fyndiga små saker kan man skapa själv, och sälja t ex på Tradera, till förmån för sitt katthem! Katten ovan leker med en stadigt virkad, myntafylld punkbläckfisk, en av de många saker som Hawknest säljer just på detta sätt.

Många bäckar små…. och många tassar små, som behöver din hjälp nu i höst!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Visst ska det bli fint väder idag…”

  1. Åh, vi blir så ledsna bara vi tänker på det. Alla starckars katter ”snyft” Vi har ialla fall beställt kalendrar från vårt katthem. Bra julklapp tänkte vi. Dui och Deco

    1. Kattkalendrar – undrar om vårt katthem gör någon sån, måste kolla med matte… Det klart att man måste köpa en sån!
      TassKram Wikki

  2. Vi har i flera år köpt kattkalender från Stockholms Kattehem, det enda vi sett att de har sådana. Hojta till i bloggen om Örebro Katthem gör någon. Kanske en idé att göra via vistaprint.se till förmån för katthemmet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *