Penny och spindeln

VARNING för kattleksaker i snören… Läs först Pennys historia:

https://youtu.be/XQhESNbqDSs

Siamesen Pennys matte Katarina berättar:

Olyckan var framme  (9 augusti 2009)  

Ja, nu i kväll var olyckan framme för Penny och det var riktigt tur att vi var hemma. Jag stod och duschade min dotter Mariina och hörde Penny skrika som om hon skulle varit i ”löp”… Konstigt tyckte jag, och såg att hon lekte med sin spindel som är fäst i ett snöre i en dörr. 

Denna spindel är hennes favorit (se videon ovan), men denna gång skrek Penny och snurrade runt, runt. Jag började snabbt förstå att hon fastnat i spindeln på något sätt. Trodde det var en klo eller så. Penny drog fortare och hårdare… jag tog upp henne från golvet och såg att snöret snurrat sig mycket hårt fast i hennes högra framben. Jag blev jätterädd men det såg värre ut än det var. Penny bet mig rejält och jag började blöda. Jag tog henne i nackskinnet och sade ”nej”. Hon släppte direkt och tittade på mig…

Då insåg jag att jag inte kunde klara detta själv, så tog jag katten, en sax och ringde på hos grannen. Hon öppnade direkt och såg vår situation. Jag höll i Penny och hon klippte bort tråden som var virad flera varv hårt runt kattens ben. Penny var lugn och tittade bara rakt fram, granntjejen lugn och metodisk. Jag skakade länge efteråt och blev alldeles svettig. Vi tittade på benet och allt var okey, inget brutet eller så. Nu ligger hon i min säng och tar igen sig. Tror att hon blev väldigt rädd själv och det tar ju på krafterna. Hon var så gosig då jag nyss gick in och pratade med henne. Hon förstod nog att vi ville hjälpa henne och därför höll hon sig så lugn då grannen klippte. Mattes lilla Penny… tänk vad jag blev rädd. Se min älskling ha ont och inte veta hur illa det är. Hemsk känsla.

Mariina, den stackarn, lämnade jag i badkaret med schampoo i håret. Hon fattade ingenting, men blev orolig då jag tog katten och rusade ut genom dörren. Hon kom efter och då förstod hon vad som hänt.

Nu är spindeln historia, och tur att jag inte glömt den innan någon gång och inte varit hemma.Vill inte tänka på hur det hade kunnat sluta då. Jag har alltid varit noga med att bara ha den hängande framme då vi varit hemma, och helst i samma rum och aldrig på natten. Tankarna far till och med på dessa bollar mm som är fasthängande på klösbrädor/möbler. De kan bli en dödsfälla eller åstadkomma stor skada om olyckan är framme, och jag lovar…. olyckan är framme då man minst anar det!

Ett råd till alla med katt, se till att leksaker med tråd, gummiband osv… aldrig ligger framme så att katten kan få tag i det då du inte håller uppsikt eller leker med katten!!!

Tasshälsningar /Katarina

spindel2

Jag har också haft en sådan där spindel i gummisnodd, och den var sanslöst kul!

Men jag fick bara ha den upphängd att leka med om husse eller matte var med! Det är en viktig katt-säkerhetsregel för snörleksaker!

Först bet jag bort ögonen och sedan tuggade jag av snodden. (Men de här bilderna är innan det ”mordet”.) Spindeln blev lika kul att leka med ändå…

Både Nova och Vevve har också uppskattat att leka med den som den är – så att ha den dinglande i ett snöre är inte det viktigaste.spindel_1
Visst ser jag härligt farlig ut??? Lilla spindel, akta dej….

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Penny och spindeln”

  1. Vilken tur att hon kunde hjälpa sin kisse så snabbt.

    Matte har alla leksaker ute hos sig, även de som hänger på klösbrädor m.m, men ute hos henne är jag inte på dagarna då hon jobbar nä då är jag ute eller inne hos gammelhusse. Han vill inte ha något ”skräp” som han kallar det liggandes överallt så jag busar ute istället.
    Tass/Puma

    1. Jo men det är viktigt att vi katter talar om för våra människor hur det ska vara. Det är ju inte lika bra ordning på alla, som du har på din väldresserade matte!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *