Strömsholms Kattsjukhus – katten vad bra!

Det finns nu ett unikt djursjukhus just i regionen där jag bor, nämligen Strömsholms Regiondjursjukhus. Det unika är att de har byggt en helt separat kattsjukhusavdelning för BARA katter!

patient1

Omtanken om patienten = katten är hundraprocentig. På kattavdelningen finns inga stressande moment med andra djur som t ex hundar. Alla utrymmen är kattanpassade och överallt finns Feliway-givare som utsöndrar trygghetshormon för att göra katten lugn i vården. Kattavdelningen öppnade förra hösten, och har väl skilda burar med partikelutsug som minskar spridning av dofter och pälsdamm. Vid behov går varje bur att värma upp om katten behöver det.

s_holm

I anslutning till kattstallen finns operationsrum, med avancerad teknisk utrustning och en mängd specialister arbetar på sjukhuset. Det finns intensivvårds- och infektionsavdelningar.

Vill du veta mer så går det att läsa Strömsholms egen tidning Pompe direkt på nätet. I nr 8 står det mer om kattsjukhuset!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Strömsholms Kattsjukhus – katten vad bra!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *