Att tänka snabbt och lösa problemen

Alla katter vet att det rubricerade är deras kompetens i högsta grad. Ute i naturen ges sällan tid till lång eftertanke – det är hugga bytet, gå i strid eller hellre fly än illa fäkta som gäller.

Ibland måste dock intelligensen till – och intelligens hittar man där man minst anar….

tanja

Ni som har läst min blogg länge, har hört talas om Tanja, bimbokatten på landet, som är söt och – blåst!

Men igår slog hon alla rekord… var det slump eller hittade hennes tvåhjärnceller varann? Så här var det: Stora matte tog plockarkorgen, lade i några gamla glassboxar att lägga bären i, och gav sig ut i skogen för att leta blåbär, och Tanja följde nyfiket med. Skogen är katten van att vistas i och så länge det var välbekanta stigar så traskade hon bara med. Men de bästa blåbärsställena ligger långt bort på andra sidan skogen och Tanja jamade högljutt om hon tappade bort sig. Stora matte fick stanna, ropa och vänta. Tanja är ganska kraftig, så det var nyttig motion för henne. Medans blåbärsplockningen pågick låg Tanja naturligt kamouflerad i gräs och ris, putsade tassar och morrhår helt förnöjt. Hon syntes knappt, såg ut att sova. Så plötsligt var hon försvunnen! Stora matte såg sig omkring och då hördes ett ”Bmjaoo” från korgen med de fulla bärlådorna: Plopp – där släpper Tanja ned en nyfångad död skogsmus i korgen!!!

Var det: 1) Ett misstag 2) Slump eller 3) Att Tanja efter moget observerande räknat ut att i denna korg skulle bidrag från skogen placeras? Vi funderar fortfarande på den saken… och musen åt hon högtidligen upp när hon kom hem.

catbar8

Det här kommer upp i samma kategori:

A wealthy old lady decides to go on a photo safari in Africa , taking her faithful aged poodle, along for the company.

pudel2

One day the poodle starts chasing butterflies and before long, he discovers that he’s lost. Wandering about, he notices a leopard heading rapidly in his direction with the intention of having lunch. The old poodle thinks, ’Oh, oh! I’m in deep doo-doo now!’ Noticing some bones on the ground close by, he immediately settles down to chew on the bones with his back to the approaching cat.

Just as the leopard is about to leap the old poodle exclaims loudly, ’Boy, that was one delicious leopard! I wonder if there are any more around here?’ Hearing this, the young leopard halts his attack in mid-strike, a look of terror comes over him and he slinks away into the trees. ’Whew!’ says the leopard, ’That was close! That old poodle nearly had me!’

Meanwhile, a monkey who had been watching the whole scene from a nearby tree, figures he can put this knowledge to good use and trade it for protection from the leopard. So off he goes, but the old poodle sees him heading after the leopard with great speed, and figures that something must be up. The monkey soon catches up with the leopard, spills the beans and strikes a deal for himself with the leopard. The young leopard is furious at being made a fool of and says, ’Here, monkey, hop on my back and see what’s going to happen to that conniving canine!’

leopard

Now, the old poodle sees the leopard coming with the monkey on his back and thinks, ’What am I going to do now?’, but instead of running, the dog sits down with his back to his attackers, pretending he hasn’t seen them yet, and just when they get close enough to hear, the old poodle says. ’Where’s that damn monkey? I sent him off an hour ago to bring me another leopard!’

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Att tänka snabbt och lösa problemen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *