Cat People – filmen som man inte glömmer

En svart panter med klarblå ögon – och så Nastassja Kinski med sina enorma ögon… plus David Bowies kanske bästa låt ”Putting out fire with gasoline” – dessa tre ingredienser ramade in en märklig berättelse, som kanske inte bar helt och hållet innehållsmässigt, men som för somliga ändå stannat i minnet.

https://youtu.be/sv_LYkjTivo

Syskonen Irena (Nastassja Kinski) och Paul (Malcolm McDowell) är de sista återstående av en utdöende ras kattmänniskor, som i samband med sexuell kontakt med andra människor förvandlas till livsfarliga svarta pantrar. Endast genom att döda sin partner återgår de till mänsklig form. Paul försöker övertala Irena att gå med på syskonincest så att rasen åtminstone genom inavel kan leva vidare, men Irena vägrar. Hon kämpar med sin längtan efter närhet och försöker motstå sina behov, som slutar med att hon jagas, när offren hittas ”kattbitna” till döds. Istället blir hon förälskad i djurskötaren Oliver (John Heard) som i sin tur blir så besatt av henne att han är beredd att ta den risk det innebär att älska med henne, när han väl får veta hennes hemlighet.

cat_cage3

Hur filmen slutar? Tragiskt: I slutscenen står Oliver utanför en bur där en svart panter befinner sig… Irena kanske…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *