Världens snabbaste katt!

Om man nu ska leta efter hastighetsrekord för katter så ser det ut ungefär så här:

Katt (Kortvarigt under flykt) 50 km/tim
Lejon (Anfallande) 70 km/tim
Puma 80 km/tim
Tiger 80 km/tim
Gepard (Kortvarigt under jakt) 110 km/tim

Men när jag letade på jaguarhastighet så hittade jag:
Jaguar 363 km/tim!!!!
Dock det var från bilvärlden det också:

bonnevilleaa
En kärra som med standardmotor och standardväxellåda tuffat upp i denna otroliga fart på Bonneville i amerikanska saltöknen där alla hastighetsrekord körs! Att dom vågar!
dpbonnevilleeb1 dpbonnevilleb
Men det skulle nog vara häftigt att bara åka ”vanligt” i en sådan här Jaguar XFR med en V8 på 517 hästkrafter…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

15 reaktioner till “Världens snabbaste katt!”

 1. Personligt rekord är 205 km/h. Körde inte, åkte med. Har inte kört mer än 160 km/h. Bör tilläggas att hastigheterna inte varit på svenska vägar.

  1. Jag nöjer mig med fart på egen tass, eller per vägverkets skyltning om jag åker bil med någon. Stora matte är väl svår att slå, efter dragracing på Mantorp Park en gång i slutet av 70talet, men jag vet inte hur fort…
   TassKram Wikki

 2. Nja ja undrar om de stämmer. I da när ja jaga flugor så var ja uppe i minst hundrafemtielva kilometer i timmen! Helt sant. Lovar!

  Tass!

  1. Ja jag har också för mig att Nova nått liknande hastighet, den lilla röda raketen… Men du vet, allt är relativt, vad kan människor veta om katter och ”verkliga” hastigheter?
   TassKram Wikki

 3. Ja katter är ju bäst på riktigt korta rushar. Annars kan t ex en vältränad schäfer hålla femtio över en lite längre sträcka. En man berättade att hans hoffe hade kommit upp i sextio en gång, helt kort bara. En bekant hade nämligen åkt förbi med motorcykel och hade en liten löptik sittandes i en bur i sidovagnen, och så hade hoffen slitit sej från husse och kutat efter ekipaget… motorcyklisten fick nån sorts panik och började gasa för att komma undan, och kunde senare berätta att han var tvungen att passera sextio för att dra ifrån den kåta hunden. (Alla inblandade klarade sej dock utan skador – som tur var!)

  1. Vilken underbar historia! Jag kan se den framför mig tecknad i bästa seriestil….
   *slår runt av skratt*
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *