Kibbutz-katter

Problemet med hemlösa katter som förökar sig okontrollerat är inget isolerat svenskt problem, det finns överallt där det finns katter som saknar en mänsklig relation. Här är bilder från en kibbutz i Israel, thedailykitten.com/kitten/24l31S86S/ där en kattvän har börjat mata en grupp halvskygga katter med ungar:

kitten4
Dilemmat är att det inte finns några gratis eller rabatterade kastrerings- eller TNRprojekt att ta hjälp ifrån. Enda möjliga lösningen för en säsongsanställd kattälskande kibbutzarbetare är att åtminstone ge kattflocken mat och rent vatten.
kitten5
De djurskyddsorganisationer som finns i Israel har – med den allmänna situationen i landet – kort och gott ”tassarna fulla” och lägger ned ett fantastiskt arbete, t ex www.letlive.org.il/english/about.php. Vi här i Sverige kan nog inte jämföra – vi behöver i alla fall inte rädda djur ur en krigszon…
kitten6
Just de här katterna kanske trots allt är rätt lyckligt lottade, som får äta sig mätta.

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

2 reaktioner till “Kibbutz-katter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *