Hittekatten Midge till filmfestivalen i Cannes

midge1

Filmen heter ”The Great Race” och handlar om löptävlingen mellan den enögda katten Midge och hennes husse, Martin Humphreys, i byn Wrose, Shipley, i West Yorkshire. Martin upptäckte att Midge älskade att springa med honom på hans turer genom byn, och i synnerhet att tävla på hemvägen. Martins arbetsgivare utlyste en tävling (med 1000 pund i prisumma!) om att uppfylla en dröm, och han vann med förslaget att göra en barnfilm om sin katts lustiga talang.

midge2

“I got Midge from a rescue centre 12 years ago and we have been running together for about five years. It began when I went to the local shop and she would follow me. On one occasion I ran back and she accelerated and wouldn’t let me beat her. That’s when we started racing. People stare because cats aren’t supposed to do this, but she races me every time.”

Filmen har nu skickats till Cannes Film Festival 2009 där den ligger som högt rankad outsider till filmer med miljonbudgetar! Och hur den slutar, inte så svårt att gissa:

midge_wins

Här kan du se videosnuttar från filmen:  news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/8046277.stm
www.catchannel.com/cat-blog/nikki-batalis/midge-the-one-eyed-racing-cat.aspx

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

9 reaktioner till “Hittekatten Midge till filmfestivalen i Cannes”

  1. Oj det måste jag ta en titt på! Kanonbra att du tar hand om kissen! STora TassKramar till dej!
   *spinner* Wikki

  1. Visst är det häftigt vad en liten katt kan åstadkomma ståhej om man bara vill?!!
   NosPuss Wikki

 1. Ingen aning om hur jag kommit så långt, men jag fick helt plötsligt över 300 träffar på en kväll till min blogg, har ingen aning om hur det hände. *ler*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *