Virka en katthatt!

pxyarn

Har du tråkigt i semesterregnet? Då kan du roa dig med att virka en kattmössa! Det kommer antagligen att ta längre tid för dig att göra den, än din katt kommer att ha den på sig, men i alla fall? Det kan ju vara starten till en ny hobby! Tyvärr har jag bara beskrivningen på engelska:

 1. Make a slip knot, and crochet 4 Ch (Chains); Slip stitch in first ch made. This will make your ring that you’ll crochet into.

  76
 2. Crochet 7 sc (single crochet) into the ring, use slip stitch to join sc into first sc made: 7 sc.

  77
 3. Ch 2, work first hdc (half double crochet) in same stitch as the ch 2; work 2 hdc in each stitch around in circle; Slip stitch in first hdc made: 14 hdc.

  78
 4. Ch 3, dc (double crochet) in same stitch as ch 3, 2 dc in each stitch around, slip stitch in first dc made: 28 dc.

  79
 5. Ch 1, 8 sc in circle, ch 13, skip 4 stitches, re-attach using slip stitch. (This will create the first ear hole.) sc 10 more stitches in circle, ch 13, skip 4 stitches, re-attach using slip stitch, sc 3 more stitches, slip stitch in first sc made. By now your hat should start to curve a little bit, which is what you want.

  80
 6. Ch 1, 7 sc in circle. Note: You will be working into the ’ear hole’ now, so you will be working in the space under it, but it’s basically like working a normal stitch. 16 sc in the ’hole’, sc in in each stitch until you hit the next ear hole, 16 sc in hole, 3 sc, slip stitch in first sc made; cut yarn and tie off. Weave in yarn ends with yarn needle.

  81

  Om man vill, kan man göra ett hakband, men det rekommenderas INTE!

Här finns originalet: www.wikihow.com/Crochet-a-Cat-Hat

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Virka en katthatt!”

 1. Söt? Njaee kanske! Rolig! Ja! Men vi säger bara att försöker matte göra och få
  på oss sådana här så går vi i gosstrejk!
  Regniga tasskramar från
  Dui och Deco

  1. Jo då men ibland måste man ju bara sysselsätta sina människor – de kan inte koppla av utan hjärngymnastik, de där tvåbenta…
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *