Och ut for han….

Kritiken mot veterinär Bo Hannersjö fick effekt och på Djurskyddets extra stämma i lördags den 27/6 beslutades att styrelseledamoten Bo Hannersjö får lämna styrelsen med omedelbar verkan. Det var en ”förkrossande majoritet” av de närvarande ombuden som röstade för förslaget att avsätta Bo Hannersjö, skriver Dalarnas Tidning. www.dt.se/nyheter/dalarna/article444609.ece

Jag kan inte känna annat än sorg i hjärtat över att Bo Hannersjö ens kom så långt som till inval i Djurskyddet eller att han fungerar som veterinär, med de åsikter som han tillkännagivit. Hur det gick till kan man verkligen undra, då han aldrig tidigare haft nåt med Djurskyddet att göra, inte heller är eller har varit medlem i Djurskyddet Dalarna! Efter sitt uttalande att ”hemlösa katter bör skjutas och att katthem är slöseri med resurser” klöste alla kattälskare i luften. Djurskyddet försökte få honom att avgå självmant, men fick inte gensvar och fick alltså redan en månad efter invalet kalla till ny stämma för att lösa problemet.

loggautanduvawebben1

Djurskyddet kommer nu att grundligt se om sina rutiner. Förutom det att avsätta Bo Hannersjö beslutade stämman också att bilda en arbetsgrupp, som ska skapa riktlinjer för valberedningen så att alla verkligen vet vad de människor som väljs in står för. ”Framöver kommer vi sannolikt att i högre utsträckning välja in människor till förbundsstyrelsen som har en gedigen bakgrund i våra lokalföreningar!” framhåller Åsa Hagelstedt (Den trevliga förbundssekreteraren som var snabb att svara mig – se tidigare inlägg www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp).

Bra jobbat, Djurskyddet! *Tass-Five!*

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

10 reaktioner till “Och ut for han….”

 1. BRA ATT SÅNA MÄNNISKOR KOMMER BORT, hur kan han kalla sig djurvän med den attityden.
  JAG SÄGER BARA USCH!!!!!!!!!!!!
  Skulle inte vilja ha honom som veterinär, för sprutan ligger nog framme jämt………………….

  1. Man kan ju hoppas att hans kunder sett opinionen och byter veterinär också? Suck… jag trodde såna skulle vara djurvänner!
   TassKram Wikki

  1. Det var nog enda utvägen – de hade tappat hälften av sina medlemmar annars…
   Men man undrar ju hur han ens fick in foten till att börja med!
   NosPuss Wikki

 2. Hannersjö fick foten in genom att ordförande Pelle Bratell från den avlivningsglada Göteborgs Djurskyddsförening, hade föreslagit honom som styrelsemedlem…

  1. Märkligt att någon med ordet ”-skydd-” i sin förenings titel kan vara FÖR avlivningar… Snacka om att man missat hela kärnan då… NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *