Hurra allt slit igår gav resultat! Tack Djurskyddet!

Djurskyddets förbundssekreterare har svarat till mig och till Hittekatter-i-Fokus:

asahagelstedt

Hej!

Bo Hannersjö valdes in i styrelsen för Djurskyddet på vår stämma 16-17 maj. Han har ännu inte varit på något möte och har inte varit medlem tidigare så vi känner inte honom eller hans åsikter. Valberedningen föreslog honom och stämman gick på den linjen. Om han inte förstår vilken organisation han är satt att företräda eller om han genom sin roll som styrelseledamot hoppas kunna förändra organisationen kan jag inte svara på då jag inte pratat med honom. Men jag kan säga att vi är mycket upprörda inom organisationen idag och vi håller VERKLIGEN INTE med honom.

Följande uttalande har jag nu publicerat på vår hemsida, och jag blir mycket glad om du publicerar det på er sida också.

/Åsa Hagelstedt
Förbundssekreterare Djurskyddet Sverige

Uttalandet lyder som följer:

 

ds

Förvildade katter ska inte skjutas!

 

Djurskyddet Sverige har en glasklar uppfattning i frågan om hur förvildade katter ska hanteras: Förvildade katter ska inte skjutas!

Ur djurskyddssynpunkt är avskjutning av förvildade katter helt förkastligt. Det motverkar starkt en ökning av kattens status, och undergräver människors ansvarstagande för sina katter. Dessutom är avskjutning av förvildade katter en usel metod om syftet är att minska populationerna. Det finns ett flertal vetenskapliga studier som tydligt visar att avlivning av förvildade kattkolonier inte fungerar långsiktigt i populationshämmande syfte.

Djurskyddet Sverige driver istället frågan om obligatorisk märkning och registrering av katt som en långsiktig väg att höja kattens status och få människor att ta ansvar för sina katter. På kort sikt, och som en akut åtgärd för att minska övergivna och förvildade katters lidande, är djurhemmen ovärderliga hjälpare. Utan djurhemmen skulle så många katter lida så mycket mer. De frivilliga insatser som djurhemspersonalen utför går inte nog att värdera och känna största tacksamhet inför.

Djurskyddet Sveriges ståndpunkt i frågan om förvildade katter framgår också tydligt i vår nyligen reviderade kattpolicy.

Det finns på www.djurskyddet.se/se/vart-arbete/aktuellt/2009/forvildade-katter-ska-inte-skjutas!: Djurskydet stödjer också fortsatt aktivt kampanjen för ID-märkning av katter:banneridkampanj
som du kan lösa mer om på www.kattid.se/

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

1 reaktion till “Hurra allt slit igår gav resultat! Tack Djurskyddet!”

  1. Härligt. Hoppas någon inser sitt fatala misstag till att välja in denna människa med sin totalt felaktiga inställning i Djurskyddets styrelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *