Hitta katterna vid Belfast Castle!

belfastcastlephotoshotx1

Hit skulle kattälskarna resa – jag vill i alla fall se denna plats i verkligheten! Det här slottet, som ligger i Belfast på norra Irland, byggdes 1870 av den tredje markisen av Donegal och är öppet för allmänheten. Det är hisnande vackert! Dessutom:
bft
Slottets verkliga lockelse är dock dess Cat Garden. Legenden säger att slottets innevånare kommer att leva lyckliga och framgångsrika så länge det finns en vit katt där. En gång fanns en mycket speciell vit katt  hos slottets trädgårdsmästare, och den är fortfarande mycket viktig för slottet! (Det du, katthemmets vita Bubbis! Sån kunde ju du också bli?)
bft1
Till kattens minne har man skapat en underbar trädgård där nio olika kattkonstverk finns ”gömda” för besökarna att leta reda på. Ju fler man hittar, desto större tur ska man få. Det är skulpturer, mosaiker, målningar, och en vacker fontän, omgivna av sköna växter.
kattmosaik
Belfast Castle ligger vackert på de östra sluttningarna av Cave Hill med en anslående utsikt över staden, ända ned till varvet där Titanic en gång byggdes. 1934 skänktes slottet till staden Belfast, det renoverades i tio år fram till 1988 och innehåller nu en omtyckt bröllopssal, restaurang, butiker och historisk utställning.plaque
cat_at_fountain
Katterna finns lite överallt kring slottet. T o m infattade i trädgårdsmöblerna:bft2
I trädgården finns två teman som båda anknyter till katten ”The Castle Cat” och ”The nine lines of a Cat”. Kan en katt bli mer hedrad?bft3
Hur många katter kommer du att hitta?
bft4
bft5
Jag får nöja mig med lite blomkrukor på balkongen…
bft6
bft7
Tänk att få tassa omkring på en sådan här plats! *tasstrampar ivrigt*…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

7 reaktioner till “Hitta katterna vid Belfast Castle!”

    1. Jag vill se de där mosaikerna… Matte har gjort en mosaikkatt – jag vill jämföra. Kan vi åka dit tillsammans? Hjälpas åt att leta?
      TassKram Wikki

    1. Ja det känns som en underbar plats för en kattälskare! Ska vi försöka ordna en gruppresa dit för likasinnade kanske? Matte, stora matte, du, Neko… hihi!
      TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *