Humlejakt i köket

humla1

Nova började klappra med tänderna och ge ifrån sig det där jaktlätet som hon har, ett alldeles särskilt mjau. Alla rusade så klart dit för att se vad hon hittat: En humla!

myra1

Matte räddade den och Nova slapp ett humlebränn! Puh!

Att jaga småkryp är kul men man bör hålla sig till dem som inte bits eller sticks! Likaså ska man undvika att lägga döda fångade kryp i mattes säng…

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

6 reaktioner till “Humlejakt i köket”

 1. Samma sak hände här igår. Snuffe började jaga nåt på uteplatsen. Självklart blev vi lite nyfikna husse och jag, så vi tittade lite närmare. Jupp, där låg det en otäck humla och var grinig. Snuffe försökte spela boll med den, men då grep husse in och förklarade att det var aj-aj. Tror inte Snuffe fattade nånting, för 2 timmar senare var han på en annan humla. *suckar*

  1. Jag tror Nova håller på att lära sig det där med vad som sticks eller inte, hon också. Själv jagar jag bara de goda krypen som inte bits bränns eller sticks…
   Vi lite äldre klokare katter, du vet!
   TassKram Wikki

 2. Jag har råkat ut för de där otäcka krypen.
  Men de är ju så roliga att jaga när de far omkring. Jag har glömt hur många gånger matte nu har rädddat mig från att bli stucken, det kommer in en hel del brummisar som matte kallar getingar här. Har redan blivit stucken 2 ggr, aj på tassen.

  1. Doppa tassen i något kallt när de stuckit dej, det går över rätt fort då. Jaga de där surrigas om inte sticks i stället – de smakar dessutom bättre!
   NosPuss Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *