Alva, katt på 3 ben

Vill du adoptera en trebent katt? Katten Alva är inte bara numera trebent utan också ett levande exempel på tre saker:

1) Man ska aldrig åka förbi en påkörd katt i tro att den är död, utan alltid stanna och kolla!

2) Katter är segare och livskraftigare än man kan ana!

3) På tre ben kan en katt ha ett alldeles utmärkt liv! 

alva__ben

Alva hittades den 26 mars i ytterst dåligt skick intill en 90-väg. Hon låg helt synlig och hade antagligen legat där och plågats hela dagen, innan någon tog hand om henne. Då var Alva i så svår chock att hon inte ens gick att röntga och veterinären trodde inte att katten skulle klara sig. Ena bakbenet var helt krossat och övriga skador omöjliga att avgöra. Efter en natts osäker vila var Alva dock i bättre skick och då visade röntgen att utöver det förstörda benet hade hon inga mer skador alls!

Så den 27 mars amputerades det förstörda benet bort, Alva fick dropp och smärtstillande. Hon återhämtade sig förvånansvärt fort, redan efter två veckor kunde hon ta små promenader, och den 10 april togs stygnen bort.

Stödmatte Melinda meddelar ständiga framsteg: Att Alva verkar ha mindre ont för varje dag som går nu, är uppe mer och mer, vill röra på sig och hoppa runt lite. Hon har redan tränat upp balansen bra, har en enorm livsgnista. Kelig och gosig är Alva dessutom. Hennes päls är underbart mjuk och len, kanske har hon lite perser/exotic i sig?

Trots trebenshandikappet fungerar Alva utmärkt: Hon äter och dricker bra, kissar och bajsar som hon ska, sköter lådan perfekt. ”Hon är så himla duktig!” säger Melinda. ”Den som vill ge Alva ett hem kommer att få mycket kärlek och gos från denna katt det kan jag lova.”

Intresserad? Läs mer och se fler bilder på ronnebyshittekatter.blogg.se/2009/april/trafikskadade-alva-ar-hemma-hos-stodmatte.html  eller kontakta Emma på KKS (emma@kks.nu).

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

12 reaktioner till “Alva, katt på 3 ben”

 1. Oj vilken fin tjej. Hon ser nästan ut som jag fast jag har fyra ben. =)
  Hoppas hon hittar något bra hem.

  BS:
  Förlåt att svaret har dröjt.

  Jo jag vet att Aragon har det bra nu. Nu är han med sin familj som jag vet att han saknat så mycket.

  Tass & nosgos
  Gimli

  1. De där snälla människorna spinner jag en hel konsert till! Jag fräser däremot på dem som lämnade henne vid vägen! Hoppas det finns nån snäll person som vill ha denna vackra kattflicka också!
   TassKram Wikki

 2. Varför skulle inte katter klara sig på tre ben om hundar gör det?

  Önskar att ja kunde ta hand om henne… men måste klara det ekonomiska och allt annat för mig innan jag försöker ge mig in på det med att ta hand om en katt.
  Kommer verkligen att sakna ljudet av tassar i min nya lägenhet…..

  1. Klokt att tänka på sånt. Många som skaffar katt tänker inte på vad man behöver ha råd med!
   Men en vacker dag kommer en lycklig katt att dela liv med dej!

 3. Underbara lilla katt. Tack gode gud att någon hade vett att stanna å rädda dig. Hoppas du får ett långt liv som innekatt där du är trygg och får mycke kärlek.

  1. Ja, hoppas någon i Ronnebytrakten vill ha en vacker Alva! Håller tassarn massor för det!
   TassKram Wikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *