Något mer om Semlan

Matte minns… att hon var lite mer än 6½ år när hon fick sin mammakatt Semlan. Eller om det nu var som Semlan ser det, att matte blev hennes unge!

Semlan kom till gården som dess allra första katt på mycket mycket länge. Hennes tänder var ju, som jag berättat tidigare, inte i något bra skick. Men hon var en spinnande och mysig katt, och så efter några dagar som innekatt fick hon gå ut i det fria och bekanta sig med omgivningen.

Och det gjorde Semlan. På sin allra första dag ute i sitt nya hem fångade hon sex möss på ungefär en timme! Eftersom hon hade lite svårt att äta dem, så radade hon upp dem på trappan utanför huset. Det var inte svårt att förstå vad det betydde: Mamma Katt fixade mat till sin familj…a

På den här bilden från 1996 har matte somnat omgiven av sina båda mammor: Stora matte och kattmamma Semlan. Än idag pysslar Semlan om stora husse och stora matte, och fångar möss lite mer sällan, nu finns det ju ytterligare tre katter som sköter det jobbet.

Vi kommer snart och hälsar på, Nova och jag, hör ni!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *