Heja jordbruksministern!

Regeringen vill införa ett nationellt register över personer med djurförbud. För närvarande har varje länsstyrelse ett eget register, så att när en person med djurförbud har kunnat kringgå detta genom att flytta runt mellan olika län och skaffa djur igen. Det är vanligast på sällskapsdjurssidan och antalet personer med djurförbud har mer än fördubblats de senaste åren.

eskil_e

”Har någon djurförbud gäller det över hela Sverige och det ska också vara lätt för djurskyddsinspektörerna att ta reda på vem som har det”, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande. Lagrådsremissen skrevs i torsdags och beräknas träda i kraft den 1 juli i år.

Det var väl på tiden, tänker jag. TassKram till Eskil!   =^:^=

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *