Sinnesrubbat – 2 rum och 130 katter

Den här ryska kvinnan har ”räddat” ca 130 katter, och har dem inklämda i en liten 2-rumslägenhet. Hon har ”räddat dem från den ibland -40 gradiga sibiriska kölden…” men till vad? I den här videon ser det ju stillsamt, rent och nästan löjligt gulligt ut: https://youtu.be/bp0Q3UJHrkU

Nina Kostsovo är 50 år gammal. I 15 år har hon tagit hand om hemlösa katter. För att de inte ska bli fler ser hon till att hankatterna kastreras. Hon bor i Novosibirsk, har katterna ihoptryckta i en trång miljö som mest liknar en myrstack. Så här ser det ut i verkligheten:

www.videosift.com/video/Its-Raining-Cats-and-cats-and-cats-and-more-cats

Katterna kämpar som besatta för att få de smulor som kvinnan öser ut. De formligen trampar ned varann i desperation. Särskilt rent kan det inte vara. Inte hälsosamt heller. De flesta katter är väldigt solitära i sina levnadsbehov, de lever aldrig naturligt i så här stora eller täta flockar. Fundera då på hur det luktar – och vad det genererar för LIV för de stackars katterna?

Om du tror att det här bara finns i Ryssland? Nej det finns här i Sverige också, ”kattsamlare” brukar de kallas för, personer som på ett sjukt sätt skaffar sig fler katter än de kan hantera. Våra katthem har flera exempel på folk som man hämtat upp 60-100 katter från. Ibland har de huset fullt av sjuka skabbiga svultna missar och flera ligger döda i drivor av avföring. Det går inte att beskriva hur eländigt det kan vara…

Hör du talas om sådant här, kontakta polisen och ditt lokala katthem! Det är rent djurplågeri!!!

Författare: Wikki

Hej! Det här är min blogg. Med mina fyra tassar, arton klor och yviga svans samt en nyfiken nos förmedlas här mina åsikter, med stöd från mattes knä. Där ser jag självklart till att skriva sanningen. Och hur det är att ha två människor som behöver en fast tass. Men nu är det dags för min dagliga promenad ute och den tänker jag inte gå miste om, inte ens för er skull. //Wikipedia

3 reaktioner till “Sinnesrubbat – 2 rum och 130 katter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *